Goudkoorts!

Nicoline Beerkens

Categorie

Wonen, De leukste woonwebwinkels, Woonaccessoires
Het lijkt alsof de Nederlandse interieurs langzaam door de ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ fase heen aan het komen zijn. De woonbladen met hun felle covers en exotische foto’s springen bijna uit de schappen en met de zomer die eindelijk doorbreekt lijkt iedereen klaar te zijn voor een frisse wind.

De nieuwste interieurtrend sluit hier ook haarfijn op aan; Het lijkt alsof we deze zomer de zon in huis gaan halen met GOUD! Werd goud eerder vooral als kitsch of over de top gezien, een goud accent kan deze zomer bijna niet in je huis ontbreken.

Van prachtig bladgoud behang, tot matgouden lampjes, of simpelweg een gouden vaas. Het geeft direct een beetje het gevoel van de zomer in je huis! Niet voor niets dat het in het altijd zonnige Californie al jaren een trend is. Fantastisch dat de prachtige zonnespiegels nu ook naar Nederland zijn over gewaaid en dat je met de Spiegel als accessoire een hele ruimte kan upgraden. Een saaie hal krijgt een glamourmoment, of opeens wordt je oog naar de zon boven het zwarte gat van de openhaard getrokken; daar kan je toch niet anders dan blij van worden?

Het voordeel van Goud is dat je het bijna met elke kleur kan combineren. Zelfs aan een interieur opgebouwd uit neutrale kleuren geeft het meer diepte. Zorg voor een paar frisse accenten: een leuke chinese stool bij de bank (als sidetable om je zomerse drankje op te zetten) een gouden vaas ter decoratie in de boekenkast, of een klein gouden randje op je servies. Een simpele en efficiente manier om wat glamour aan je interieur toe te voegen en de zomer langer in je huis te houden.

Tip: om het kitsch effect te voorkomen gebruik je matgouden producten. 

goudkleurige vaas the sixtine  

Nicoline Beerkens is een van de oprichters van Thesixtine.com. Op ZOOK.nl blogt ze met regelmaat over mooie, bijzondere spullen voor je interieur. Wil je meer blogs van haar lezen, kijk dan hier: Nicoline Beerkens

Klik hier de door Nicoline geselecteerde bijzondere gouden woonaccessoires: 24 karaats interieur

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.