Een speelse tuin

Debbie Spelt

Categorie

Tuin, Kids, Kado voor jongen, Kado voor meisje
Je kent vast wel dat fenomeen als je (kleine) kinderen hebt, je achtertuin wordt langzaam omgetoverd in een waar speelparadijs, maar…wat is het meeste buitenspeelgoed toch lelijk!!!! Felgekleurde glijbanen van lomp plastic, mega trampolines ontsierd door o zo noodzakelijke veiligheidsnetten en zandbakken waar meer zand naast ligt dan er in. Herkenbaar?

Natuurlijk kun je kiezen voor houten speelobjecten, dat is in ieder geval al minder opvallend, maar dat kost ook weer een lieve duit en niet iedereen heeft ruimte voor een heuse boomhut van oom Tom met ingenieuze klapluiken, ontsnappingsglijbaan en klimwand.

Tja, wat dan? We willen toch heel graag dat ook onze kinderen zich kunnen vermaken in de achtertuin, maar we willen ook het liefste dat de tuin er leuk blijft uitzien.

Denk voordat je allerlei buitenspeelgoed aanschaft eerst heel goed na. Waar spelen je kinderen graag mee, zijn het onderzoekertjes? Zijn het actievelingen die hun energie kwijt moeten? Of maken ze liever hun handjes en kleertjes niet vies en spelen ze liever op de stenen? Daarmee voorkom je al de aanschaf van speelgoed die nagenoeg ongebruikt in een hoek verdwijnt.

Dan hier een paar suggesties voor leuk buitenspeelgoed!

swingball tennis met paal swingball marshmellow swing schommel

Schommelen, een veel vergeten bezigheid waar kinderen heel graag mee bezig zijn! Het is erg goed voor de ontwikkeling van de motoriek, het zelfvertrouwen dus waarom niet? De Marshmallow Swing is een voorbeeld van een schommel die er ook nog eens heel leuk uitziet. Voelt super zacht aan dus aangenaam om op te zitten maar ook voorover met de buik op te hangen en lekker in rond te draaien en verkrijgbaar in allerlei hippe kleurtjes dus nog leuk om te zien ook.

Draait het toch alleen maar om voetbal?

Kijk dan eens naar de mooie voetbalgoals van het merk Exit. Deze zijn gemaakt van dikke stevige palen en fijnmazige netten in de kleur zwart. Voordeel: Valt veel minder op in je tuin en de goal kun je verankeren in je gras en eenvoud verzetten om toch je gras goed te maaien, heel handig!

Actief met het hele gezin?

De swingball is dan een must have. Koop de versie waarbij de handige voet meteen de opberg box is, dan kun je dit speelgoed gemakkelijk weer opruimen als het seizoen voorbij is of. Meenemen naar je vakantie adres.

Echt vernieuwend buitenspeelgoed?

Dan is Myminigolf misschien wel erg leuk? Super retro midgetgolf baan die je in je eigen tuin kunt neerzetten. Bestaat uit 9 losse baanonderdelen en is te gebruiken op iedere ondergrond

Maar goed. Bezint dus eer ge begint. Kijk naar je kind, kijk naar de ruimte die je hebt en natuurlijk het budget. Liever een op maat gesneden advies? Bel me dan gerust eens, ik denk graag met je mee!

Debbie Spelt is eigenaresse van TrendySpeelgoed.nl en deelt graag op ZOOK.nl haar ideeën over leuk speelgoed, zoals deze tips over bijzonder buitenspeelgoed. Meer blogs van Debbie vind je hier: Debbie Spelt

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.