Kinderfeestje organiseren - voor kind van 4 jaar (tips en inspiratie!)

Feest Tips

Categorie

Kinderfeestje, Activiteit Kinderfeestje, Uitdeelcadeautjes
Wordt je kind 4 jaar en ga je voor het eerst een kinderfeestje thuis geven. Misschien wordt dit voor jou ook wel het allereerste kinderfeestje dat je moet organiseren. Omdat het best een spannende gebeurtenis is, zowel voor het 4 jarige feestvarken als voor jezelf, geven wij je hierbij wat tips en inspiratie voor de organisatie van dit feestje.

1. Nodig niet te teveel kindjes uit.

Als je 4 jaar wordt, is zo'n eerste verjaardag al best indrukwekkend, dus om te voorkomen dat de jarige jop alleen maar in tranen is vanwege alle aandacht is het handig om niet teveel kinderen uit te nodigen. Richtlijn is meestal om de leeftijd van het kind plus 1 aan te houden. 5 kindjes is dus al meer dan genoeg.

2. Houd het feestje kort

Dus zorg dat het feestje thuis niet te lang duurt. Richtlijn voor een kinderfeestje van een 4-jarige is 2 tot 2,5 uur. Dat lijkt misschien kort, maar voor kinderen op deze leeftijd is een partijtje van 2 tot 2,5 uur lang genoeg.

3. Bedenk een thema voor het kinderfeestje

Het is fijn voor jezelf en leuk voor het kinderfeestje om een thema in gedachten te houden. Dat geeft wat meer houvast voor de organisatie van het partijtje. Tip: alle benodigdheden voor een echt themafeestje thuis, zoals slingers, bordjes, bekertjes en uitdeelcadeautje (van prinsessen tot Hello Kitty en Cars verjaardagsspullen) geschikt voor 4 jarigen vind je hier online : verjaardagsspullen in thema

bordjes feestje 4 jaar

Ook erg leuk zijn de feestartikelen van Meri Meri, het merk papierwaren dat verkocht wordt bij VT Wonen. Super leuke bordjes, bekertjes, slingers en ballonnen (met confetti). Bekijk alle artikelen online: Meri Meri feestartikelen

kinderfeestje leeftijd 4 jaar organiseren tips

Tip: maak persoonlijke uitnodigingen waar het thema al in terugkomt. Bijvoorbeeld met een leuke foto van 4 jarige. Dat kan heel gemakkelijk bij de HEMA. Bestel daar dan ook meteen een super leuke taart met foto (of tompoucen als ze dat lusten). Kies voor de heerlijke slagroomtaart (welk kind van 4 jaar lust dat nou niet) of voor een luchtige chocolade taart. 

taart kinderfeestje 4 jaar tips

4. Bedenk een activiteit bij het thema van het kinderfeestje en maak een planning

- reken een klein half uur voor binnenkomst van de kindjes op het partijtje en om wat limonade met wat lekkers te nemen (cakejes versieren, frietjes, poffertjes)

Zet alle bekertjes en bordjes alvast lekker klaar voordat de eerste kinderen op het kinderfeestje komen. Ze kunnen dan meteen bij binnenkomst van het feestje aan tafel plaatsnemen.

- reken een half uur voor een spelletje met de cadeautjes. Kinderen van 4 jaar houden van korte spelletjes. Wat bijvoorbeeld leuk is, is om de cadeautjes thuis in de woonkamer te verstoppen en 1 voor 1 te zoeken. Ben je snel klaar met de cadeautjes, doe dan wat simpele spelletjes. Tip: ouderwetse spelletjes zijn voor kindjes van 4 jaar leuk om te doen en makkelijk te begrijpen. Denk aan spelletjes als 'zakdoekje leggen' of 'zoek de wekker'.

- reken nog een half uur voor een echte verjaardagsactiviteit (knutselen, speurtocht, speeltuin)

Koop bijvoorbeeld wat kale doosjes/kistjes om te versieren en veel knutselspullen zoals stickers, stempels, stiften enz, bijvoorbeeld bij de HobbyMax. Daar vind je alle knutselspullen die je maar kunt bedenken die geschikt zijn voor een kinderfeestje thuis.

- reken een half uur om bijvoorbeeld lekker thuis op de bank een filmpje te kijken of gewoon vrij spelen aan het eind van het partijtje

5. Zorg voor een leuke traktatie (uitdeelcadeautje) om aan het eind van het kinderfeestje mee naar huis te geven.

       

Voor inspiratie en tips op het gebied van uitdeelcadeautjes, kijk hier: Originele uitdeelcadeautjes of doe alvast inspiratie op voor een leuke kindertraktatie

Voor kado inspiratie voor de 4-jarige, kijk hier: Kado voor jongen of meisje

Mocht je leuke tips of handige aanvullingen hebben voor de organisatie van dit eerste kinderfeestje, die geschikt zijn voor kids van 4 jaar, laat het ons dan graag weten! Meer tips voor de organisatie van een kinderfeestje vind je in ons blog: kinderfeestje 5 jaar

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.