7 tips om je huis in te richten

Jacklyn vanderVijver

Categorie

Wonen, De leukste woonwebwinkels, Woonaccessoires
Heb je een nieuw huis gekocht en wil je je huis gaan inrichten? Woon je al langer in hetzelfde huis en ben je toe aan een nieuwe indeling. Of wil je je huis extra mooi maken voor de verkoop, dan kun je vast wel wat houvast gebruiken. Ik geef je graag 7 tips voor het inrichten van je huis.

1. Opgeruimd staat netjes
Heel cliché maar daarom ook heel erg waar! Zorg ervoor dat je je rommel makkelijk en snel uit het zicht kunt werken. Dat je dus voldoende bergruimte hebt. Kasten, manden, banken met bergruimte, noem het maar op. Sommige dingen kun je soms niet omheen maar geef de rest een plek uit het zicht zodat je mooie interieur alle aandacht krijgt!

2. Neem alle elementen mee in je interieur
Kijk eens rond in je huis en bedenk op welke plekken je graag zit. Zit je bijvoorbeeld 's ochtends graag in de zon om van je ontbijt te genieten zorg dan dat je plek hebt om te ontbijten in de ochtendzon. Zit je 's avonds graag op het balkon of in de tuin zorg dan dat je daar makkelijk kunt komen en maak er een lekker zitje. Wil je ongestoord kunnen werken, richt de kamer dan zo in dat er ruimte voor is. Desnoods met een halfhoog wandje zodat je niet de hele kamer ziet van achter je bureau. En dat je niet tegen je werk aankijkt terwijl je lekker op de bank zit.

koffers om op te ruimen hoekjes in huis inrichten bloemen inrichting huis

3. Leven
Breng leven in je interieur met planten, dat is gezond en geeft je rust. Er zijn planten voor elke omgeving, die van een zonnige plek houden of juist weinig zon nodig hebben. En planten voor ieder type, zeer verzorgend en iets minder verzorgend (zoals ik). Je hebt planten die bijna nooit water nodig hebben. Je kunt met hydrocultuur werken zodat het makkelijker wordt of je kunt zelfs een greenwall nemen die zelf het nodige vocht uit de lucht haalt. Geen excuses dus! Laat je goed informeren bij een bloemist en koop planten die bij jou en je huis passen. Zelf combineer ik ook regelmatig vers groen uit de bloemenwinkel in een vaas met kunstbloemen. Het groen gaat enkele weken mee en door de kunstbloemen ziet het er prachtig uit. 

4. Gebruik licht om sfeer te creëren
Met warm en zacht licht breng je direct sfeer in een ruimte, hoe warmer, hoe beter. Er zijn tegenwoordig LED lampen die een zacht en warm licht geven, bijvoorbeeld van Calex. Kijk in de winkel of er een voorbeeld brandt zodat je kunt zien of de lamp echt warm licht geeft. Daarnaast zijn kaarsen de ultieme sfeerverlichters, maak daar dus gebruik van. Als je veel televisie kijkt is het prettig voor je ogen als er rond de televisie zacht licht schijnt, dit kun je bereiken door lampen bij de televisie te zetten of door een lamp op de wand achter de televisie te richten.

5. Is je geluid goed?
Als je een strak interieur hebt met een harde vloer dan is de kans groot dat het 'hol' klinkt in de woonkamer. Mensen die jou bellen horen dat vaak via de telefoon. Dat holle geluid geeft je onbewust veel onrust. Je kunt er iets aan doen door een karpet neer te leggen en wat accessoires neer te leggen van textiel met veel reliëf. Die nemen het geluid in zich op in plaats van het te weerkaatsen.

lampen inrichting huis mooi tapijt inrichting huis kleuraccent geel inrichting

6. Kleur
Kies een paar kleuren die je mooi vindt bij elkaar en baseer daar ook je interieur op. Geef vaste items een redelijk neutrale kleur omdat je die niet snel wisselt, bijvoorbeeld een bankstel. Geef met kleine felgekleurde items een leuke extra aan je kleurenpalet. Probeer eens een mooie kleur op de wand met behang of verf, in het ergste geval moet je het nog een keer over doen...

7. De belangrijkste tip voor het inrichten van je huis
Luister niet naar anderen! Over smaak valt niet te twisten en als jij iets mooi vindt dan is het ook mooi. Het is jouw huis dus jij mag bepalen hoe het eruit ziet en hoe je het inricht.

Jacklyn van der Vijver is de oprichtster van BINNENstyling.com. Jacklyn blogt voor ZOOK.nl en geeft in haar blogs handige tips, bijvoorbeeld voor je interieur, de inrichting of voor het verkoopklaar maken van jouw huis. 

Fotocredits: Pinterest

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.