7 tips om je ‘buikje’ of ‘lovehandles’ te camoufleren

Glancy van Elst

Categorie

Mode, Damesmode
‘Hoe verberg ik mijn ‘buik(je)’ of ‘lovehandles’ is denk ik wel mijn meest gehoorde vraag. Zowel tijdens workshops als bij 1-op-1 sessies.

Ook uit mijn gehouden onderzoek onder ca. 500 vrouwen, was dit een vraag die vrouwen stelden en waar ze graag antwoord op willen. Hierbij deel ik dus graag mijn geheimen hierover met jou. Vooropgesteld; ik ben geen voorstander van camoufleren. Ik ben meer van het accentueren omdat je dan met het mooie van jezelf bezig bent en dit veel positiever werkt voor je gemoedstoestand. Toch wil ik je wel graag tips geven hoe je dit ‘issue’ makkelijk kunt omzeilen met de juiste kledingstukken.

1. Draag geen strakke tops; hoe strakker je kleding hoe meer zichtbaar het is. En dat wil je juist niet toch?!

2. Als je wel een strakker shirt aan wilt, zorg dan dat deze lang genoeg is en laat de stof een beetje rimpelen bij je buik dan valt het minder op.

3. Kies voor wat wijdere, ruimere tops. Je zult er dan gelijk niks meer van zien. Dit betekent niet dat je in een ‘tent’ hoeft te gaan lopen want dan bereik je juist weer het tegenovergestelde. Je kunt ervoor kiezen om je ruimere top een beetje in je broek te doen, oogt ook slanker.

4. Draag een getailleerd jasje die ongeveer op je heupbot eindigt. Als je een wijdere top eronder hebt dan kun je je jasje open laten. Draag je een strak(ker) shirt eronder dan is het mooier om het jasje dicht te dragen.

5. Als je een jurkje kiest, kies dan ook voor een wat wijder model. Mooi is bijvoorbeeld een strakkere onderkant met een ruimere bovenkant; vrouwelijk maar wel voorbij je ‘probleemzone’.

6. Kijk ook eens naar de gedeeltes die je mooi vindt aan jezelf en leg daar het accent op. Heb je bijvoorbeeld mooie slanke benen geef die dan kleur of trek daar een lichte kleur aan, dan leg je daar het accent.

7. Draag liever geen riem! Een riem is een accent en die wil je net niet op die plek!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

Glancy van Elst - DressCoach. Wil je meer blogs lezen van Glancy, kijk dan hier: Glancy van Elst

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.