Ben jij Smooth?

Agnes Ferwerda

Heerlijk, boerenkooltijd! Met spekjes en worst, een likje mosterd erdoor. Lekker stevige kost, wat heb je nog meer nodig in de winter?

Maar er is wat aan de hand met de ouderwetse Hollandse kost. Boerenkool wordt tegenwoordig als superfood bestempeld en in het laatste recept dat ik las was boerenkool verwerkt in een smoothie…

Ik heb een tijdje in dubio gestaan over smoothies. Ze bestaan natuurlijk al heel lang, maar als iets een “hit” wordt, krijg ik meestal eerst argwaan. Waarom zijn deze gepureerde “babyhapjes” ineens zo populair?

De populariteit van een product wordt vaak aangejaagd door de voedingsindustrie die inspringt op nieuwe trends. Het vervelende daarbij is dat er geregeld een eigen twist aan gegeven wordt. Zoals minder suiker in producten, maar dan wel vervangen door allerlei andere ongezonde zoetstoffen. Of minder vet in zuivel, maar er dan wel meer suiker in stoppen.

Maar met smoothies, in ieder geval de eigengemaakte, heb je het zelf in de hand. En hiermee eet je gemakkelijker meer groente en fruit dan normaal. Deze gezonde trend lijkt me daarmee juist heel positief. En wat is er bovendien nog lekkerder dan gekweekte groente en fruit uit eigen tuin in je blender te gooien? Dit jaar ga ik het uitproberen! De eerste plantjes staan alweer te groeien in de vensterbank, straks klaar voor de moestuin.

Trouwens: “moes” betekent toch al puree? Dus misschien is een moestuin altijd al bedoeld als een smoothietuin ;).

Mason Jar potjes voor smoothie potjes met rietje voor smoothie

Om het leven van fans van smoothies en verse sappen nog aangenamer te maken heb ik voor mijn webshop een flink aantal Mason jar bekers ingekocht. Deze bekers zijn ideaal omdat je ze kunt afsluiten met een deksel en ze hebben een herbruikbaar rietje.

Tip: je kunt je smoothies ook invriezen. Het is handig om dit in porties te doen, dan kun je precies uit de vriezer halen wat je nodig hebt.

Agnes Ferwerda is eigenaar van Kitchen Garden Shop en houdt van zelf kweken en lekker koken.

Fotocredits: Agnes Ferwerda

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.