Interview met Nasia Burnet van Sukhi.nl

Elles en Trudy

Categorie

Wonen, Woonaccessoires, Vloerkleed
Nasia Burnet is textielontwerpster en mede-oprichtster van Sukhi.nl. We spraken Creative Designer Nasia Burnet al eerder over haar prachtige vilten bolletjeskleden en haar site Bolletjeskleed.nl. Sinds kort heeft ze haar sociale onderneming uitgebreid met Sukhi.nl. We spraken Nasia over haar werk en haar bijzondere handgemaakte kleden.

Hoe ben je erbij gekomen om Sukhi te starten?
Sukhi is een vrouwennaam in Nepal en betekent 'happy'. We zijn met de Bolletjeskleden begonnen en zijn op Sukhi gekomen als merknaam voor onze sociale onderneming: naast de Bolletjeskleden die we verkopen wilden we graag uitbreiden met kleden uit andere landen: ambachtelijke kleden, direct van de maaksters.

Wat maakt jouw site(s) bijzonder?
Onze website Sukhi.nl biedt een ruime keuze aan authentieke vloerkleden, gemaakt volgens traditionele methoden. Elk vloerkleed is uniek en wordt op bestelling met de hand gemaakt. Kopers - zowel professionele designers als particulieren - kunnen hun wensen over kleur, maten, vorm en kleur op de site invoeren waarna de makers aan de slag gaan. Ze kunnen kiezen uit tientallen kleuren, allerlei vormen, patronen en maten. "Sukhi is ideaal voor mensen die gek op design zijn en hun eigen interieur zelf willen ontwerpen. Elke kleurencombinatie, maat en design is mogelijk."

patchwork kleed turkije mooi handgemaakt tapijt sukhi

Heb je nog tips voor andere (internet) ondernemers?
Verkoop een product waar je voor de volle 100% achter staat. Een product dat je zelf ook in huis zou willen hebben en tijdloos en duurzaam is.

Waar ben je trots op?
Onze kleden zorgen voor een beter bestaan: Sukhi is een sociale onderneming en streeft naar maatschappelijke winst. Zo zorgen we ervoor dat de kledenmakers in Nepal, India, Turkey en Marokko twee tot drie keer meer verdienen dan het regionale gemiddelde. Daardoor kunnen hun kinderen naar school. Bovendien kunnen de makers vaak vanuit hun eigen huis werken. Sukhi garandeert dat de makers rechtvaardig worden behandeld terwijl de kwaliteit van de kleden maximaal blijft. Bekijk hier voor een korte video over Sukhi en de impact op het leven van de ambachtelijke kledenmakers.

foto team Sukhi handgemaakte vloerkleden
Waar droom je van?
In Juli 2014 hadden we een interview op ZOOK.nl over BolletjesKleed: interview Bolletjeskleed. Daar antwoordde ik dat ik ervan droomde om mooie reizen te maken, diverse ambachten van dichtbij te zien en deze mee te nemen zodat iedereen het moois kan zien wat er op de wereld wordt gemaakt!

Het mooie is dat deze droom nu twee jaar later is uitgekomen met Sukhi: wollen en vilten kleden uit India, Beni Ouarain kleden uit Marokko, bolletjeskleden uit Nepal en patchwork kleden uit Turkije. Met trots delen we hun ambachten met de rest van de wereld via onze website: mensen kopen Sukhi vloerkleden omdat ze dan een authentiek, handgemaakt kleed krijgen, direct van de makers. Onze klanten kiezen voor een handgemaakt product wat met liefde is gemaakt.

handgemaakte berbers vloerkleed makers sukhi

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.