Qukel speelgoed

Qukel maakt bijzonder speelgoed voor vaders en de allerkleinsten. Leuk educatief speelgoed speciaal voor kinderen in de eerste jaren van hun leven. Zo kunnen ze samen met hun papa spelenderwijs allemaal dingen ontdekken!

Op de site kun je heel makkelijk op leeftijd van het kind zoeken naar leuk en gepast speelgoed. Voor baby's van 0-1 maand tot peuters van 3 jaar. De producten van Qukel worden in India met de hand gemaakt. Voor een eerlijke prijs. Bekijk de hele lijn speelgoed: Qukel

MACHTELD BUREMA qukel speelgoed

 

IN GESPREK MET

Machteld Burema-Pijzel (kinderpsycholoog en marktonderzoeker), Aafke van Sprundel (communicatie specialist en antropologe) en Gerard Krijger (klinisch radiochemicus en bioloog), zijn de oprichters van Qukel speelgoed. We spraken het drietal over het ontstaan van hun bedrijf en hun dromen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een speelgoedlijn voor ouders met jonge kinderen te beginnen?
 

Qukel begon feitelijk met de geboorte van Gerard’s eerste zoon Ivar. “Hoe kom ik er achter wat er eigenlijk allemaal omgaat in het hoofdje van die kleine?”, was een van zijn eerste gedachtes. Hij volgde een cursus ontwikkelingspsychologie van 0-3 jarigen, door dr. Ewald Vervaet.
Met Aafke en Machteld ontstond al snel het idee om de kennis over de ontwikkeling van kleine kinderen toe te passen op een speelgoedlijn voor ouders met jonge kinderen. Want in feite is er helemaal nog geen speelgoed dat echt gericht is op de interactie tussen ouder en kind. De indeling van de Qukel speeltjes in 10 fases is rechtstreeks afkomstig uit Vervaets wetenschappelijke studies en zijn boek “Groeienderwijs: psychologie van 0 tot 3“.

Na veel onderzoek en gesprekken met ouders kwam het drietal op het idee om het concept echt op vaders te richten. Moeders en hun kleintjes krijgen al veel aandacht na de geboorte en vaders zitten juist vaak met de vragen. Ook besloten ze om op elk speeltje een weetje te zetten. Vaders houden meer van feiten, waar moeders vaak intuïtief handelen.

Met behulp van Dutch Design in Development (DDiD) vonden ze de ontwerpster Annemiek van Wees (Dutch Kimchi). Zij ging met Aafke naar India om van de fantastische ontwerpen prototypes te laten maken en het proces aldaar te begeleiden. Via DDiD kwamen ze ook in contact met de huidige leverancier CRC Export.

qukel speelgoed voor jonge vaders en kids interview oprichters qukel speelgoed qukel speelgoed jonge kinderen

Waar zijn jullie trots op?

Wij zijn trots dat we zoveel NLse mannen blij maken en een leuke tijd bezorgen door samen met Qukel speeltjes te spelen. En natuurlijk dat de mannen en vrouwen in India door aankoop van Qukel speeltjes werk hebben en een goed inkomen.

Waar dromen jullie van?

We dromen dat ook heel veel andere Europese vaders meer spelen en leren samen met hun kind(eren)! Want we zijn Qukel namelijk net aan het lanceren in andere Europese landen.

Ben je benieuwd naar het speelgoed van Qukel, kijk dan hier