Lentefeest

Agnes Ferwerda

Categorie

Wonen
Na de winter gaat de natuur opnieuw beginnen. Pasen markeert het begin van de lente en in het verleden begroeven boeren eieren in hun velden. Met deze paaseieren wilden ze vruchtbaarheid overbrengen op hun akkers. Als moestuinier houd ik van een vruchtbaar nieuw tuinseizoen! Om de lente te vieren heb ik originele artikelen op een rij gezet die leuk staan op je paastafel. Maar ik wil je ook nog wat andere leuke tips geven voor een mooi lentefeest.

-        Eieren mogen niet ontbreken. Geverfd, beplakt, met een strik, maak er iets leuks van. Er zijn allerlei leuke artikelen te krijgen om je eieren de hoofdrol te geven.

paaseieren versieren

-        De bomen zijn nog kaal of beginnen voorzichtig wat bloesem te laten zien. Je hebt vast wel een boom in je tuin/straat waarvan je weet dat die gaat bloeien. Ik heb deze week flink wat takken bemachtigd die net waren gesnoeid door de Gemeente. Als je nu wat kale takken in een vaas zet gaan ze vaak al binnen een week bloeien. Prachtige decoratie op je lentefeest.

-        Denk eens aan een leuke cocktail die je associeert met de lente. Zo vind ik dit een heerlijk recept:

Grapefruit Margarita: 50 ml tequila, 1 eetlepel suiker, sap van een halve limoen, 100 ml grapefruitsap, scheutje (15 ml) Grand Marnier, 30 ml spa rood. Roer de ingrediënten door elkaar, lekker wat ijsklontjes erbij en geniet!

-        Om het begin van de lente te vieren is het leuk je gasten een zakje tuinconfetti (confetti met bloemenzaadjes) te geven zodat ze deze kunnen uitstrooien in hun tuin. Ze zullen zich je feest nog lang herinneren als de bloemen de hele zomer de aandacht trekken.

tuincoffettie kitchen garden tuin confetti 

Agnes Ferwerda is eigenaar van Kitchen Garden Shop en houdt van zelf kweken en lekker koken.