Al die rommel...!

Woon Tips

Categorie

Wonen, Kinderkamer, Keuken, Woonaccessoires
Zo'n twee keer per jaar heb ik ontzettend behoefte om mijn huis op te ruimen. Een soort lente-schoonmaakkriebels maar dan los van het seizoen. Want die kriebels kunnen vrij onverwacht, dus ook midden in de winter, vanuit het niets opborrelen. Zijn ze er eenmaal, dan is er geen houden aan. Mijn huis wordt binnenstebuiten gekeerd, kasten worden opgeruimd en uitgesopt en ingesleten opbergsystemen onder de loep genomen.

De grootste winst deze keer zat in het bedenken van een oplossing voor het scheiden van afval. In Utrecht wordt alleen nog het 'restafval' en gft-afval opgehaald. Papier, plastic, blik en pak moet je tegenwoordig zelf wegbrengen. Daar werk ik overigens graag aan mee... maar mijn huis was daar totaal niet klaar voor. Tijd voor verandering. Tijd voor een zoektocht naar mooie en handige prullenbakken!

Ook al is de touch bin volgens mij de meest handige prullenbak die er bestaat (met een klein klikje op het deksel opent de klep zich stil en soepel), heb ik toch echt iets met de ouderwetse pedaalemmer. Gewoon een gevoelsdingetje. Ik vind ze er gezellig uitzien. De eerste wens op mijn lijstje is dan ook de mosgroene hoge pedaalemmer van Brabantia. Met 30 liter inhoud, dan kan ik even vooruit.

mooie prullenbakken

En tussen de prullenbakken van Brabantia viel mijn oog op de Sort & Go Bins. Deze ruimtebesparende en slimme afvalemmers zijn ontworpen voor het scheiden, verzamelen en verplaatsen van je afval. En dat was natuurlijk precies wat ik zocht. De Sort & Go collectie bestaat uit afvalemmers van 6, 12 en 16 liter in verschillende kleuren. Je kunt ze gewoon in de keuken zetten of aan de muur hangen. Zet ze op de vloer, in je kast of op je aanrecht, hang ze aan de muur of niet… met de Sort & Go kun je je afval organiseren. Ze hebben ook een handig ophangsysteem, waardoor je ze in een kastje kunt ophangen. Dan zijn ze ook nog eens uit het zicht. Ideaal!

Bij Karwei ga ik nog een leuke opbergmand halen voor in de gang. Ik zag online wat leuke manden in verschillende kleuren en materialen. Ze lijken me ideaal. Als de mand vol zit, neem je ze zo mee naar de papierbak.

leuke papierbak opbergen

Heb jij nog leuke opbergideeën, dan horen we het graag!