Als je druk bent, ben je belangrijk

Yvonne Dam

Categorie

Vakantie, Werk, Training & Coaching
Maandag.. ik krijg een appje van mijn vriendin. "Von het klinkt erg druk, neem je wel voldoende ontspanning?"

Ik denk er even over na. En lees wat ik haar heb ge-appt. Ja ik heb alleen maar geschreven wat ik heb gedáán de afgelopen week en niet wat ik niet heb gedaan of gelaten. Ik was zo vol van die gave dingen.. gericht op harde resultaten.

Tegelijkertijd besef ik ook dat ik in een soort valkuil ben getrapt, zo van "als je druk bent, ben je belangrijk". Dus benadrukte ik vooral wat ik allemaal had gedaan en vergat ik onbewust te vertellen over hoe ik heb genoten en wat ik allemaal had gedaan als ik niet aan het werk was.

Ik heb een spontane vrije dag ingelast op woensdag omdat ik voelde dat ik gewoon moe was na een paar dagen Nederland. Op vrijdag ben ik vroeger gestopt om samen met mijn lief weg te gaan. Zaterdag middag en zondag waren super relaxed buiten in de tuin en in het park. Maar dat noemde ik allemaal niet. Nee want ik was eh.. belangrijk. ;-)

Herken je dat? Of misschien helemaal niet? Ga er eens op letten met deze tips, want het zet zoveel in gang.

Doordat je "druk" bent, voel jij je ook druk en gehaast. Dus zelfs als jij je werk leuk vindt, of dat waar je mee bezig bent: genieten is er minder bij want.. ja haast. Je focust niet meer op het genieten maar op het doen, het voor elkaar krijgen.

Dit is wat jou kan helpen:

  • Zodra je voelt dat je haast hebt / druk bent, vraag je eens af: "Waar ben ik mee bezig?" Ben ik druk met druk zijn of ben ik aan het genieten van wat ik doe?
  • Als je nog niet aan het genieten bent, dan richt jij je vast op het concrete resultaat: wat moet er af, wat moet er staan? Hoeveel mensen moeten er inschrijven/mee doen. Vraag je in plaats daarvan af: hoe voel ik me als ik dat resultaat heb? He lekker he? Voldaan, trots.. voel jij je al beter?
  • Stap in dat gevoel. Okay en als je net als ik niks met deze zin kan: doe dan alsof jij je al zo voelt. Zie het voor je, lach en wees gewoon even bewust van wat er dan anders is dan nu..

Het verschil voor mij zit 'm in: bezig zijn met het daar (hard resultaat) en het nu (hey ik ben iets leuks aan het doen) om je straks lekker te voelen.

Want als je GEEN DRUK VOELT, DAN BEN JE LEKKER BEZIG 

Wil je 3 tips ontvangen zodat jij meer kunt genieten? Vraag dan een power sessie aan met mij, en ik geef jou graag persoonlijk advies. Mail voor een afspraak: yvonne@amaze-yourself.com