De stem van Hugo

Erica en Jessica

Categorie

Werk
Het overkwam me. Een aantal weken terug was ik op uitnodiging aanwezig bij een bijeenkomst over de verbinding tussen content, concept en creatie. Inspirerend en af en toe wat confronterend voer om op te kauwen over trends in digital en marketing. 
Bezoeken we nog wel een museum in de toekomst of worden we voorzien van alle technieken van virtual reality? Hoe zit het met bezieling in de aankomende jaren? 
Na het applaus voor de laatste spreker was het even helemaal stil.

Knalhard trompet geluid schalde de grote, industriële, ruimte in. Ik werd er onrustig van. Direct daarna weer die stilte. Dit keer wat langer. Dat je er bijna ongemakkelijk van wordt. Dat hadden andere deelnemers ook, dat was voelbaar voor me. Je tuurt een beetje naar je handen, het is niet gepast om naar je smartphone te grijpen en toch krijg je die drang…

En toen. De woorden kwamen. De woorden van Hugo. Op een poëtische, snel in tempo veranderende en vloeiende manier kwamen de woorden. Boem. Raak.

Kippenvel. Hoe Hugo de woorden, zinnen, strofen uitademde: zonder verspreking en met zoveel controle. Was dit controle? Zeker, maar vooral was het contact. Hij was zo ‘in touch’ met wat hij ons vertelde. De onderwerpen gingen van hier naar daar, maar het klopte. Het was af en toe stil tijdens zijn optreden, maar opeens was deze stilte aangenaam.

De bijzondere uitsmijter van deze namiddag schiet nog bijna dagelijks door mijn gedachten. In een groep met voor elkaar onbekende genodigden zó diep mensen te kunnen boeien en raken, dat noem ik echt kunst. Voor mij was het een cadeautje. 

Eén tekst van Hugo mag ik hier delen, dit heb ik hem gevraagd. Om het nieuwe jaar goed in te luiden. En helaas hoor je de stem van Hugo niet in deze blog, toch komen de woorden ook op je (smartphone-) scherm binnen. Ik ben ervan overtuigd.

Lost it (voor E.)

Met heel de wereld verbonden.
Behalve met jezelf.
53 minuten per dag op je Facebook.
Om de 9 minuten ’t checken van je telefoon.
Da’s 104 keer per dag. Dat wel.
Maar mij zie je niet staan.
En je zelf ook niet.

Met heel de wereld verbonden.
Behalve met.
De persoon die je probeert te bereiken neemt niet op.
Probeer het later nog eens.
En slecht nieuws graag vóór de piep.

Weet je wat?
Zie nooit als nu.
Val terug op jezelf.
Val scheef met jezelf of samen.
Helemaal, net niet, of...
Want je leven is niet alleen wat het is
maar ook wat het zou kunnen zijn.

En geef toe.
Toegeven is geven en dan nog wat.
Aan jezelf nog wel.
Mooi niet makkelijk
die binnenste stilte.
Genoeg aan jezelf.
Eenling.
En dat het goed is.
You found it,
you found it along the way.

De stem van Hugo is te geven als origineel cadeau. Aan je liefste, collega’s, familie, zakelijke relaties bij events of wie ook maar. Check meer via www.wordbites.nl  

Het team van WOMEN-AT-WORK geven in hun blogs op ZOOK.nl tips over WERK en allerlei onderwerpen die hieraan gelinkt zijn. Nieuwsgierig naar hun eerdere blogs? Klik dan hier: Blogs WOMEN-AT-WORK 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.