En toen waren we er..

Yvonne Dam

Categorie

Training & Coaching
Na een paar maanden, een relatief korte periode als je naar een ander continent verhuisd, van opzeggen, gedag zeggen, afscheid nemen en inpakken, was het zover: we waren er, in London! We hadden een tijdelijk appartement in hartje London, op loopafstand van het metrostation Angel, en dichtbij heerlijke eettentjes en gezellige kroegjes. Ons nieuwe avontuur kon beginnen.

Vanaf het begin had ik me voorgenomen dat ik geen vergelijkingen zou trekken en me open zou stellen voor het nieuwe. Dit ter zelfbescherming, in Durban is de laagste temperatuur 15C per jaar en dat is in London mogelijk de hoogste temperatuur, in Durban hadden we een huis met een zwembad, in London waarschijnlijk geen tuin. En ook gebaseerd op ervaring. Hoe meer je een bepaald beeld hebt van een plaats, hoe meer de werkelijkheid kan afwijken en niet altijd in positieve zin. 

Ik weet niet of het door deze blokkade komt of doordat het eigenlijk helemaal niet koud is in London (15C is de temperatuur hier in de winter!) maar wat is het leuk! Ten eerste is het ontzettend groen, overal zijn parkjes en bomen. En een heleboel eekhoorns! Daarnaast zijn er een heleboel eettentjes voor ontbijt, lunch of diner. Er is ontzettend veel te doen en te zien, voor zowel volwassenen, kinderen als families. Dat laatste is toch wel een grote opluchting want in de periode dat ik London vaak bezocht, was ik nog een single lady.. en dan doe je toch net iets andere dingen het merendeel van de tijd. 

Met de Engelse gereserveerdheid zit het ook goed; als Nederlandse introvert ben ik een Engelse extrovert! Ook mooi! Inmiddels ben ik al naar de laatste James Bond film geweest (is het je wel eens opgevallen hoe veel films zich afspelen in London? Als er een rivier in beeld komt.. London!), een musical en meerdere musea. Wat London te kort komt aan natuurpracht wordt goed gemaakt door cultuurkracht. Ik heb er zin in. Enneh. Just in case ik toch verlang naar wat “buiten-stadse-activiteiten”, ben ik al begonnen aan een bucketlist: Toscane en Champagne.. coming up next!

Yvonne schrijft over haar leven in het buitenland. Yvonne  is vrouw van, geliefde, mama, vriendin, management consultant, coach, gek op diversiteit, andere culturen en avontuur- wonend in het bruisende London. Hiervoor woonde zij in het prachtige Durban, in Zuid-Afrika en daarvoor in Zandvoort aan Zee. Nederlandse met een stukje Afrika in haar hart. In dit blog neem ik je mee in 'mijn avonturen' over wat me bezig houdt en wat me opvalt. De ene keer grappig, de andere keer herkenbaar en altijd wel bijzonder, want het leven is mooi! Laat me weten wat je vindt, ik vind het leuk om van je te horen en dan kunnen we even bijpraten! 
Wil je meer van Yvonne lezen? Kijk dan hier: Yvonne Dam.