Hoe word jij heel snel heel productief?

Yvonne Dam

Categorie

Werk
SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN GRATIS VIDEOTRAINING! In 7 simpele stappen naar Power Woman. Hoe krijg je veel voor elkaar in weinig tijd? Dat is wat heel veel mensen van mij willen weten. Ik help mensen om meer tijd te creëren zodat ze echt van het leven kunnen genieten. Om echt van het leven te kunnen genieten, willen de meeste mensen zo productief mogelijk zijn en hun werk in zo kort mogelijke tijd afgehandeld hebben. Want dan blijft er lekker veel tijd over om echt leuke dingen te kunnen doen. Toch?

 Het is wellicht niet makkelijk om altijd even productief te zijn omdat het niet alleen om je werk instelling gaat maar er ook veel andere dingen van belang zijn. Hoe jij je voelt, of jij je werk leuk vindt, of je goed hebt geslapen en zo zijn er nog meer dingen die invloed hebben op je productiviteit.

Toch kun je met 7 eenvoudige stappen al zorgen dat jij op een dag enorm productief wordt. Zeg maar een soort Power Woman, en dan zonder dat strakke lycra pakje.

Dit zijn de dingen die jij kunt doen om te zorgen dat jij vandaag jezelf Super Powers geeft en mega productief wordt:

1. Besluit dat je vandaag niet wordt afgeleid en dat jij heel veel gaat doen. Je bent op een missie ;) Deel dit gerust met collega’s en anderen om je heen, zodat iedereen weet dat jij vandaag heel gefocust bezig bent en niet gestoord wilt worden.

2. Bepaal de dingen die je vandaag echt wilt af hebben. Begin met 3 dingen (ook al zijn het er meer) schrijf 3 dingen op een post it. Bepaal deze 3 to do’s bij voorkeur de dag ervoor, zo bereid jij je alvast voor.

3. Wees realistisch, ook al ben je Power Woman. Als je al dagen met iets worstelt, verwacht dan niet dat je het nu in een uur af hebt en daarnaast nog 2 dingen doet. Als je worstelt met een hele grote taak: breek het dan op in stukken en bepaal welke stukken je vandaag af wilt hebben.

4. Begin je dag met jouw vervelendste taak. Als je die af hebt, voel jij je fantastisch. En je gaat daarnaast enthousiast verder met de volgende opdracht.

5. Werk door totdat je voelt dat je “uit flow” raakt. Dit is het moment dat je pc vast loopt of het ineens niet meer vloeit. Natuurlijk moment voor pauze. Neem sowieso na iedere 60 minuten een korte pauze van 5 minuten.

6. Ga tussen de middag even naar buiten, en neem echt een pauze. Ga sowieso weg achter jouw computer tijdens je lunch pauze en eet ergens anders.

7. Drink water, veel water. Het houdt je alert en helpt je anders met het nemen van pauzes ;) En 5% dehydratie zorgt direct voor 25% verlies aan concentratie vermogen.

Smaakt zo’n dagje productief werken naar meer en wil jij graag iedere dag zo productief zijn. Ik heb een hele gave GRATIS video training die jou daarbij helpt: “Win Tijd en Geniet Meer”

Je ontvangt 4 dagen lang een video, van gemiddeld 8 minuten, waarmee je zeker 60-90 minuten extra tijd creëert per dag. Daarnaast ontvang je jouw persoonlijke stappenplan om de balans in je leven blijvend te herstellen. Doe je mee? Schrijf je hier in: “Win Tijd en Geniet Meer”.