Sint inspiratie? Of frustratie?

Debbie Spelt

Oh jee, 17 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Iedere ouder met kinderen in de leeftijd tot 7-8 jaar voelt de stress alweer opkomen. Want voor kinderen is de sinterklaastijd veelal een gezellige, leuke en spannende periode, maar voor de ouders toch altijd weer een dilemma. Wat geef ik als hulp sint nou de kinderen cadeau?

Vroeger had je het grote Intertoys sinterklaasboek en die was net zo heilig als het boek van sinterklaas zelf. Maar tegenwoordig heeft deze keten aardig ingeboet aan populariteit en originaliteit. Kinderen zien ook veel reclames op tv maar ook online voor zeer uiteenlopend speelgoed en soms overvallen ze je met speelgoed termen waar je nog nooit van gehoord hebt. Help?

Al jaren is www.trendyspeelgoed.nl hofleverancier van sinterklaas en staan wij tot uw dienst voor het geven van tips, inspiratie voor de aanschaf van speelgoed en spellen waar de kinderen ook echt mee gaan spelen. Want als speelgoed ongebruikt in een hoek gegooid wordt is dat meer dan zonde en ook voor ons een doorn in het oog!

Dus even een paar belangrijke trends en ontwikkelingen voor je op een rijtje:
S.T.E.M speelgoed. Deze term zie je regelmatig staan op speelgoed en staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics. Kortom, speelgoed waarbij kinderen van alles leren maar niet het idee hebben saai op school te zetten. De superleuke experimenteersets van BUKI en 4M zijn hier een leuk voorbeeld van, net als iets heel anders als bijvoorbeeld de Ozobot. Tegenwoordig plakken ze er ook wel eens een A tussen. S.T.E.A.M waarbij de A staat voor ART. Want de ontwikkeling van kunstzinnige/ creatieve vaardigheden mag niet worden vergeten.
Een grote rage dit jaar, ook niet meer weg te denken, is slijm en putty! Gingen de kinderen begin dit jaar nog zelf aan slag met alle losse ingrediënten. In 98% werd het een teleurstelling en een enorme kliederboel als resultaat. Het zelf maken van slijm is nog steeds leuk en leerzaam ook, maar nu zijn er toch wel hele mooie sets die dit in goede banen leiden. Ook een soort S.T.E.M. speelgoed dus eigenlijk deze sets met als titel: De wetenschap van slijm. Maar kies ook eens iets anders, bijv. de wetenschap van parfum of kaarsen. Spreekt de meiden ook heel erg aan en alles wat je nodig hebt zit in het pakket inbegrepen!

inspiratie sint kado's online

Huttenbouwen 2.0
Het gesleep met kussens en meubels…daar hebben we niet zoveel zin in! Maar hutten en tentenbouwen is heel erg goed voor de ontwikkeling van de motoriek en het ruimtelijk inzicht. Als een paar kinderen samen bouwen is het ook heel erg goed voor de ontwikkeling tot samenwerking in groepsverband, tjonge jonge we zouden bijna vergeten dat dit bouwen gewoon ook heel erg leuk is, en kinderen graag doen omdat ze in een hutje zich veilig, rustig en geborgen voelen. Daarom zoeken ze graag kleinere knusse ruimtes op. Vorig jaar was Fantasy Forts enorm populair, met deze kartonnen platen en klittenband bouw je vrij snel een grote hut of fort. Dit jaar is met name Crazy Forts helemaal “IN”. En met recht. Want er zijn verschillende soorten Crazy Forts. In het roze voor de handige prinsessen, met flexibele stokken voor het bouwen met ronde kanten of de basisversie. Je bouwt met stokken en ballen, vrij eenvoudig. Laken of lichtgewicht kleed erover heen en je hebt al een hele mooie hut. De grotere en moeilijkere constructies zoals raket of paleis dagen ook de ouderen kinderen nog uit, want dan moet er goed gekeken worden hoe de stokken in de ballen worden geplaatst voor de juisten hoeken!

Knikkerbanen? Ja nog steeds…
Persoonlijk denk ik dat knikkerbanen gewoon een blijvertje zijn. Je koopt ze in heel veel verschillende uitvoeringen maar bij www.trendyspeelgoed.nl houden we het bij 2 merken. Met hubelino bouw je knikkerbanen op duplo. Ideaal, want dan wordt de duplo weer langer en intensiever gebruikt, dus zeker geen verspilling van speelgoed! Dit jaar nieuwe sets met stunts als een wip en een katapult.
En natuurlijk de Q-ba-maze. Een knikkerbaan waar het niet draait om snelheid maar om constructies en design. Prachtig om te zien met eindeloze bouwmogelijkheden. Bouw in vormen, met banen voor 2 knikkers, door het gebruik van eigen fantasie én ruimtelijk inzicht biedt Q-Ba-Maze een bouw uitdaging aan kinderen vanaf 6 jaar. Maar ook hoogbegaafde kinderen vinden hun uitdaging in Q-Ba-maze.

kleine kado's speelgoed sint

Schoencadeautjes
Nou…dit zijn toch wel hele grote en mooie cadeau tips! Maar voor een beperkter budget of juist tips voor schoencadeautjes willen we jullie deze zeker niet onthouden:
50 magische goocheltrucs! Eindeloos leuk met goocheltrucs variërend van eenvoudig tot best ingewikkeld!
Funky Stretchers: het ultieme friemelspeelgoed van siliconenrubber. Rekbaar en stretch baar, heerlijk om mee te spelen en te gooien of af te schieten zonder dat je jezelf of een ander ermee pijn doet.
Kleurcapsules voor water en slijm. Kleurpoeder, niet giftig en ideaal voor het kleuren van badwater een vaas, een experiment met slijm of putty….
Mad Matr Quantum Pods: Het is geen zand, geen klei, geen??? Wat is het eigenlijk? Een potje vol met kneedbaar, nooit uitdrogend materiaal voor eindeloos zacht kneed en klei plezier. In hippe kleurtjes
• Lekker retro! Deze sleutelhanger met afbeelding. Maak de neus zelf met het kettinkje en creëer hilarische gezichten

Debbie Spelt is al vele jaren de eigenaresse van TrendySpeelgoed.nl, en heeft een fysieke speelgoedwinkel in Oss.  Op ZOOK.nl deelt ze graag haar ideeën over leuk speelgoed. Meer blogs van Debbie vind je hier: Debbie Spelt 

 

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.