I am Recycled

I am Recycled wil je verrassen met hip interieurspul voor een (h)eerlijk & sfeervol thuis.

Alle woonaccessoires op I am Recycled zijn met de hand gemaakt en bestaan voornamelijk uit gebruikte materialen of restmateriaal. Zo krijgen o.a. oude dekens, kistjes en sloophout een heel nieuwe bestemming. Heerlijk om op deze manier te kunnen genieten van dit oude vertrouwde materiaal!

Het unieke karakter van de producten zijn de moeite waard om te bekijken. Er zijn doorlopend nieuwe items op I am Recycled.

Nieuw in de collectie van I am Recycled, prachtige kleurrijke opgezette vlinders. Vlinders uit diverse werelddelen, die een natuurlijke dood zijn gestorven en door een officeel erkend prepararteursbedrijf worden ingekocht. De vlinders worden in een lijst geleverd.

opgezette vlinder iamrecycled gele opgezette vlinder online

I AM RECYCLED NANJA EN ESTHERIN GESPREK MET

Esther en Nanda, twee jonge enthousiaste ondernemers uit Arnhem en Nijmegen, zijn de oprichters van de bijzondere webwinkel I am Recycled. We spraken hen over hun producten, ideeën en dromen.

Jullie zijn sinds zeven maanden gestart met de online winkel IamRecycled.nl, hoe kwamen jullie op het idee?

Wij zijn de uitdaging aangegaan om de consument te verrassen met een hip en inspirerend assortiment van woonproducten, zoals krukjes, poefjes, kussens, bijzettafeltjes, opbergbakken, slingertjes en lampen. Allemaal producten die goed zijn voor jezelf, de makers en de omgeving.

Hergebruik en eerlijke productie is het meest leidend binnen ons concept. Wij streven ernaar dat de producten die wij verkopen met de hand worden gemaakt en voornamelijk bestaan uit gebruikte materialen of restmaterialen. Hiervoor werken wij samen met diverse maatschappelijke organisaties, kleine zelfstandige ondernemers en ontwerpers.

Wij willen met onze producten en sfeerbeelden mensen inspireren om bewuster na te denken bij het weggooien van vaak nog goede spullen. En tegelijkertijd laten wij zien dat duurzame woonproducten eigentijds en hip zijn!

We wilden een onderscheidend en duurzaam concept. Niet zomaar een webwinkel van inkoop en verkoop van producten, dat is niet hetgeen ons energie geeft. Wij hebben gezocht naar een concept wat voldoende mogelijkheden biedt om goede dingen te doen voor mens en milieu.

Wat maakt jullie site bijzonder?

Wij willen mensen graag verrassen met onze sfeervolle website. We zetten een sfeer neer die opvallend vrolijk en uniek is. Wij gebruiken geen standaard format voor een webwinkel maar bedenken zelf waar we wat willen laten zien. Ook maken we alle product- en sfeerfoto’s zelf omdat we alleen op deze manier echt onze sfeer neer kunnen zetten.

Naast een sfeervolle presentatie hebben we orginele en veelal unieke producten in het assortiment. Al onze producten moeten passen bij een sfeer die we uit willen stralen; warm, authentiek, eigentijds met een tikje industriële look. Daarna kom je erachter dat er meer achter het product schuilt. Het is niet alleen mooi en functioneel, maar ook nog gemaakt door bijzondere mensen zoals kleine zelfstandige ondernemers of mensen werkzaam op de sociale werkplaats. Daarnaast bestaan ze voor een deel uit gebruikte materialen wat weer goed is voor het milieu. Al met al producten die goed zijn voor jezelf, de makers en de omgeving!

Waar dromen jullie van?

Wij dromen van een wereld waarin alle producten gemaakt worden met liefde voor mens en milieu. Dat kleine zelfstandige ondernemers en mensen met een beperking, ieder met een schat aan creativiteit, de ruimte krijgen om te kunnen doen waar ze goed in zijn. Dan ontstaan er de mooiste en beste producten en kan je als consument ultiem genieten van je aankopen. Je maakt hiermee dan niet alleen jezelf blij, maar ook de makers en de omgeving. Hoe fijn is dat!