De nieuwste Pop-Up Shop van POUSH: "Onze grootste uitdaging tot nu toe"

Marielle Hoogenboom

Categorie

Accessoires, kado voor haar, Woonaccessoires
Ik hoor je denken: wáár is die nieuwe Pop-Up Shop? In het winkelcentrum van Wormervéér? Mmmm... Klinkt misschien niet zo sexy, maar dat is het vanaf nu wel! Het is een eindje rijden vanuit de Randstad, maar deze Pop-Up wil je gezien hebben. Het ziet er prachtig uit: 44 verschillende winkels verzameld in één grote Pop-Up Shop. POUSH weet er een mooi geheel van te maken en zorgt ervoor dat ieder merk goed tot zijn recht komt. Als je houdt van exclusief design, handgemaakt en vintage, dan kun je hier je hart ophalen. In Wormerveer zijn op dit moment de mooiste creatieve, online merken verzameld onder een dak.

Pop-UP experts

De eigenaressen van POUSH, Henriette en Wendy, zijn experts op het gebied van exclusieve tijdelijke winkels. Zij kregen hun grootste opdracht tot nu toe: vul een winkelruimte van 1200m2 met een tijdelijke Pop-Up Shop. "Daar loop je dan de eerste dag met je emmertje met sop en besef je opeens dat deze enorme ruimte best een uitdaging is", vertelt Wendy. Toch hebben ze geen moment getwijfeld dat het hen zou lukken. Dankzij hun ervaring in het opzetten van tijdelijke winkels en enorme netwerk aan creatieve ondernemers, konden zij dit project zonder twijfel aan. Samen met collega Guusje hebben zij keihard gewerkt om op tijd klaar te zijn voor de opening. En het is ze gelukt: de grootste Pop-Up store van Nederland is een feit. Op 12 september werd deze feestelijk geopend door wethouder Dennis Straat van gemeente Zaanstad.

pop-up shop Poush team  popup shop wormerveer poush

Krachten gebundeld

Terwijl we genieten van een hapje en een drankje, spreek ik Marianne Bloemink, de directrice van Piron Groep, één van de initiatiefnemers die dagelijks het technisch beheer en de promotie van het winkelcentrum voor haar rekening neemt. Zij zijn degenen die op zoek gingen naar creatieve oplossingen voor de beschikbare ruimte in het winkelcentrum. De Pop-Up Store bleek dankzij POUSH een haalbare mogelijkheid. Bijzonder is, dat de huidige winkeliers van het winkelcentrum bij het proces zijn betrokken. Zo ontstond er een hele mooie samenwerking. Piron Groep kent de lokale markt en haar ondernemers, POUSH heeft verstand van Pop-Up stores en de winkeliers hebben meubilair geleverd om de enorme shop aan te vullen. "Ze hebben de krachten gebundeld om iets heel moois neer te zetten", zegt Bloemink terwijl de wethouder buiten aan komt rijden op zijn trendy witte scooter.

pop-up store poush pop-up

Online en offline komen bij elkaar

Voordat wethouder Straat de schaar ter hand neemt om het officiële lintje door te knippen, vertelt hij hoe bijzonder dit vernieuwende concept is voor ondernemers. Hij is eerlijk over het feit dat veel winkelgebieden met leegstand kampen. "De leegstand lossen we niet in een keer op en het is ook niet iets wat de overheid alleen kan oplossen. Dus nu is de vraag: hoe gaan we hiermee om? Hoe trek je consumenten, die een ander koopgedrag laten zien. Ze zitten meer online, kopen minder en hebben behoefte aan een andere koopbeleving." Hij is onder de indruk van deze nieuwe samenwerking, waarbij gevestigde bedrijven en online ondernemers de handen ineen slaan om dit probleem aan te pakken. Online en offline komen bij elkaar. De Pop-Up store biedt online ondernemers de gelegenheid hun collecties op een originele manier in een winkel te presenteren en de leegstand wordt tijdelijk aangepakt. Er staat een aantrekkelijke nieuwe shop waar winkelend publiek, dat nu speciaal naar Wormerveer komt rijden, producten van haar favoriete merken kan bekijken, vasthouden en kopen.

pop-up shop pop up store poush 

Waar moet je zijn?

De grootste Pop-Up Store van Nederland met bijzondere woon- en lifestyle producten staat er voor één maand. Je bent van harte welkom van 13 september t/m 11 oktober in Wormerveer (Shoppingcenter Noorderveld). Meer informatie vind je hier.
Op de site van POUSH kun je alvast een groot deel van het assortiment bekijken en je inschrijven voor workshops zoals sierraden maken, kussens bestempelen en haken.

Mariëlle Hoogenboom heeft een ongebreidelde nieuwsgierigheid naar alles wat met het ondernemerschap te maken heeft. Op haar blog www.bebooming.nl deelt ze haar visie, creatieve tips & tricks en schrijft ze over inspirerende professionals, vernieuwende entrepreneurs en creatieve hotspots. Voor ZOOK.nl doet ze verslag van bijzondere evenementen en ondernemersinitiatieven in Utrecht, Amsterdam en omstreken.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.