DIY inpakpapier

DIY tuturial inpakpapier/wrapping paper maken. Een heerlijke bezigheid om zen te worden en tegelijkertijd creatief bezig zijn. Makkelijk en super origineel. Voor de benodigdheden hoef je niet de deur uit, je maakt gebruik van basis knutselmateriaal.

Deze activiteit kun je alleen doen of als knutselactiviteit met je kids. Dit kan al vanaf 4 jaar. Even gezellig met z'n allen aan tafel op een regenachtige middag. Samen kletsen en ondertussen aan de slag om origineel inpakpapier te maken.

Of juist lekker alleen en even helemaal nergens aan denken.

Een mindfulness activiteit.
En tegelijkertijd verras je de ontvanger met een mooi origineel ingepakt kado! 

DIY Tuturial inpakpapier maken

  DIY wrapping papier inpakpapier

Stap 1

Zoek mooi wit of gekleurd keukenpapier met een patroon. Bij voorkeur zonder print. Scheur in stukken of plak aan elkaar al naar gelang de grootte van het te geven kado. Je kunt ook gebruik maken van servetten. 

Ontwerp je eigen kadopapier DIY wrapping paper inpakpapier tutorial

Stap 2

Bedenk een mooi kleurenpallet. Tinten die contrasteren zoals fel blauw en paars of juist alleen neon kleuren. Is het kado voor een jongen of meisje? Of juist variaties op één kleur. Het kan allemaal, wees creatief en verras jezelf. Vervolgens maak je gebruik van het patroon op het keukenpapier en begin je met een stift stippen te zetten. 

inpakpapier ontwerpen diy ontwerp zelf kadopapier origineel kadopapier

Stap 3

Pak je kado in! Om het nog feestelijker te maken kun je gebruik maken van wol of lint. 

   

Veel plezier met deze DIY tutorial om zelf inpakpapier te maken.