Wijnvrouwen

Krachtige vrouwen die heerlijke wijn produceren. Daar houden wij van! Ontdek wat nieuws; wijn met een verhaal.

Op Wijnvrouwen vind je unieke wijnen die worden geproduceerd door wijnvrouwen uit Europa. Want een goede wijn hoeft niet van ver te komen. Dat is ook nog eens duurzaam ondernemen. Wit, rood, rose of bubbels, hier vind je ze allemaal. Kun je niet kiezen? Bestel dan een proefdoos; zes flessen van drie verschillende wijnvrouwen. Proost! 

Tip van wijnvrouw Alice Voirin: rosé champagne met een stuk donkere chocolade….

IN GESPREK MET ANNEKE BURGER
Anneke Burger is samen met haar man Jaap initiatiefnemer van Wijnvrouwen. Het bestaat sinds medio oktober 2014, dus ze zijn net op tijd om jullie in december deze wijnen en champagnes te kunnen aanbieden! Wijnvrouwen is een platform waarop vrouwelijke wijnproducenten en hun wijnen uit heel Europa in het middelpunt staan. Juist ja, krachtige vrouwen met een verhaal die vol passie een prachtig product neerzetten. Anneke is zelf ook zo'n krachtige vrouw vol passie. Daar willen wij meer van weten..

Wat drijft jou?

In mijn werk als manager ben ik altijd gepassioneerd op zoek naar "resultaten creëren met mensen en mensen laten groeien". Ook ben ik overtuigd van de kracht van samenwerken en verbinden. Nu is dat Wijnvrouwen! Ik geloof in een maatschappij gebaseerd op diversiteit en waarbij we respectvol gebruik maken van de verschillen. Dat was ook een drijfveer voor mij als co-auteur bij het schrijven van het boek ‘Ronde vormen in IT’.

Hoe kwam je dan op het idee een platform te starten met alleen wijnvrouwen?

Wijnvrouwen is ontstaan tijdens de wijnspeurreizen die ik samen met mijn echtgenoot maakte. Hij is vinoloog en landbouwkundige en runt het bedrijf Euvitis. We troffen regelmatig ondernemende vrouwen, in een niet vanzelfsprekende en weinig romantische (het is fysiek zwaar werk) wijnwereld. De dames vertelden tussen het proeven door hun verhaal….

Zo vertelde Anne-Marie Schmitt uit de Elzas met veel liefde over het bedrijf en haar echtgenoot. Ze beloofde hem op zijn sterfbed, met twee kleine kinderen aan de hand, het familiebedrijf voort te zetten. Trots vervolgde ze haar verhaal. Over hoe ze het vak geleerd heeft en hoe ze nog steeds bij alle besluiten betrokken wordt, ook nu haar zoons in het bedrijf werken. Uit respect voor haar man, heet het bedrijf nog altijd Domaine Roland Schmitt.   

Op weg naar huis dacht ik steeds aan de moed, kracht, lef en liefde die deze vrouwen laten zien; wow! Ik wilde hier iets mee doen. Deze vrouwen zijn prachtige rolmodellen, die anderen kunnen inspireren. De een staat op het punt het bedrijf over te nemen met haar ouders als belangrijke coach. Een ander werkt aan de bedrijfsoverdracht naar de volgende generatie. Daarmee is Wijnvrouwen heel divers aan verhalen. En buiten dat, je vindt er mooie wijnen in een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wijn om van te genieten!

Kunnen we deze wijnen ook gewoon in Nederland in de winkels kopen? 

Nee, de meeste van onze wijnen zijn exclusief via Wijnvrouwen te koop. Een beperkt aantal vind je ook in wijn-speciaalzaken of op Euvitis.nl.

Waar droom je van voor wat betreft Wijnvrouwen?

Ik wil graag dat het platform en de bekendheid groeien, dat je Wijnvrouwen terugziet in de gastronomie, dat je Wijnvrouwen proeverijen kunt bezoeken…. Ideeën te over! En vooral: dat deze wijnen met een verhaal mensen laat genieten!  

Welke tips heb jij voor startende ondernemers? 

Creativiteit en doen! Niet alles kun je vervatten in plannen. Het is ook een kwestie van doen, proberen, nieuwsgierig zijn en verbindingen zoeken om samen te werken. En laten de krachtige woorden ‘no passion, no life’ van Alice Voirin (champagne wijnvrouw) een gids zijn.  

Welke trends zie jij op wijngebied?

We willen steeds meer weten over wijn en dat is leuk want die nieuwsgierigheid daagt ons uit om telkens te verrassen! Ook zien we meer "ronde vormen in de wijn" en worden de wijnen steeds jonger gedronken. Wijnen hebben meer pure, fruitige smaken, zachte tannine, een verfijnde afdronk en elegant houtgebruik. Ronde wijnkenmerken die iedereen aanspreken. We gaan terug naar Europa waar we ongelofelijk veel diverse wijnen hebben en prachtige (regionale) tradities en karaktervolle wijnen van (oude) toekomstgerichte familiebedrijven.

Wat een bijzonder verhaal! Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar deze heerlijke wijnen? Anneke heeft twee mooie aanbiedingen: een proefdoos met zes flessen wijn van drie verschillende wijnvrouwen of een pakket met drie flessen champagne. Klink hier om ze te bestellen!

Meer wijnen die je gemakkelijk online kunt bestellen vind je op: ZOOK.nl - online wijn bestellen