Happy easter: een vrolijke paastafel

Nicoline Beerkens

Categorie

Feest, Feestdagen, Woonaccessoires
De perfect gestylde tafel ziet er vol uit, maar niet rommelig. Chic, maar niet protserig. Simpel, maar niet saai. Om dit resultaat ook deze paasdagen te creëren, een paar kleine tips en wat heerlijk inspiratie voor een vrolijke paastafel van the Sixtine.

Een feestelijke paastafel begint met het brengen van de lente naar binnen. Bloemen, planten, alles wat buiten groeit zal het er binnen fris en feestelijk doen uitzien. Natuurlijke elementen zijn altijd een prachtige toevoeging aan een tafel. Een klein stilleven van fruit? Kruiden, veren and so on..

Mooie paastafel wit groen paastafel blauw wit

Een tafelkleed met print, of een mooie loper als basis zorgen ervoor, dat wat je verder ook op tafel zet, de tafel er vrolijk en feestelijk uitziet. Mocht je geen tafelkleed hebben, placemats doen het natuurlijk ook goed (houdt de site in de gaten.. deze zullen zeer binnenkort verkrijgbaar zijn bij the Sixtine).

Probeer de kleuren uit het tafelkleed als basis voor de rest van de tafel te nemen (bloemen, vaasjes etc.). Kaarsen doen elke tafel feestelijker ogen. Het servies hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn. Verschillende prints op borden, bekers en eierdopjes kunnen juist wat extra karakter aan je paastafel geven.

Als je van eclectisch houdt, schroom dan niet om verschillende prints met elkaar te combineren. De tafel zal eruit zien als een kunstwerk.

paastafel rustige sfeer

En voor een iets rustiger.. en puurder.. resultaat: een mooi wit linnen tafelkleed (mocht je het als tafelkleed in z'n geheel te stijf vinden worden, vouw t dan op en leg het kleed in het midden van de tafel als loper).

Wanneer het te vol wordt op tafel, kun je een soort van 'barretje' of buffet op een andere tafel maken, waar iedereen z'n eigen drankjes en hapjes kan halen. Ziet er ook nog eens super feestelijk uit.

 tuin pasen

Mocht het heerlijk weer blijven en dek je de tafel buiten, neem dan veel elementen vanuit binnen mee, dat maakt het andersom weer gezelliger en huiselijker (een paar gezellige kussens op bovenstaande foto hadden deze buitentafel bijvoorbeeld echt afgemaakt..)

eierdopeierdoppen

Bij besteding van meer dan € 100,00 bij the Sixtine krijg je in de week voor pasen een set van deze eierdopjes cadeau.. Of je nu voor een drukke of rustige tafel kiest, deze geinige eiderdopjes maken je paastafel helemaal af!

Nog geen idee welke heerlijke recepten je vervolgens op tafel zal zetten? Laat je door onze favoriete receptensites inspireren...

Elle Eten - 10 paasrecepten met ei
Delicious - Heerlijke paastaarten
Ottolenghi - Lemon & fregola salade 

Happy easter!

Nicoline Beerkens is een van de oprichters van Thesixtine.com. Op ZOOK.nl blogt ze met regelmaat over mooie, bijzondere spullen voor je interieur. Wil je meer blogs van haar lezen, kijk dan hier: Nicoline Beerkens.

Klik hier de door Nicoline geselecteerde bijzondere woonaccessoires voor Pasen: The Sixtine

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.