In gesprek met: Jennifer van der Meer van Perron 11

Elles en Trudy

Categorie

Kinderkamer, Muurstickers en behang
Jennifer van der Meer is ontwerpster en eigenaar van Perron 11. Jennifer ontwerpt kinderbehang en andere wanddecoratie zoals muurstickers, behangfiguren en posters. Samen met Sofieke van Kooten runt ze het ontwerpbureau en de bijbehorende webshop. We spraken Jennifer over Perron 11 en haar dromen.

Hoe ben je op het idee gekomen van Perron11?
Bijna 10 jaar geleden studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting tekenen. Na een paar jaar vrij werk te hebben gemaakt in mijn atelier merkte ik dat ik het vrije kunstenaarsschap wat te vrij en eenzaam vond. Ik kreeg echter steeds meer ontwerpopdrachten, ook voor kinderkamers. En juist die opdrachten voor kinderen maakten me altijd erg blij. Leuke, vrolijke dingen verzinnen en maken: dat is gewoon een feestje! En de enthousiaste reacties van de kinderen daarop geven zoveel voldoening. Toen ik zelf kinderen kreeg wilde ik een bijzondere kamer voor ze maken en zo begon ik mijn eerste behang te ontwerpen. Dat vond ik zo leuk dat ik het ene ontwerp na het andere maakte tot er een hele collectie kinderbehang was ontstaan. En zo werd tegelijk met mijn 2e kindje Perron 11 geboren.

Wat maakt jouw werk zo bijzonder?
Dat klanten bij mij uit een kant-en-klare collectie wanddecoratie kunnen kiezen, maar dat ik de ontwerpen ook op maat voor ze kan afmaken. Ik maak veel murals, dat zijn illustraties op behang die de hele wand beslaan. Past de standaardmaat van een mural bijvoorbeeld niet bij een bepaalde klant, dan maak ik het behang zo op maat dat het wel helemaal goed past. Daarbij schaal ik de illustratie niet alleen maar, ik pas het ontwerp zodanig aan dat er weer een compositie ontstaat passend voor die specifieke wand. Daarbij hou ik ook rekening met meubels, een schuine wand, een hoekje in de muur, noem maar op. En ook de kleuren pas ik regelmatig aan, bijvoorbeeld aan de verf die in de kamer is gebruikt of aan de kleur van de gordijnen. Ik vind het altijd leuk om iets speciaals voor klanten te maken. Zo vragen klanten wel eens of hun eigen huis op het behang kan of hun hondje. Zolang het binnen mijn stijl past, vind ik dat eigenlijk alleen maar leuk!

Perron 11 bijzonder behang kinderkamer Bijzonder behang kinderkamer Perron 11 Bijzonder behang kinderkamer Perron 11

Waar droom je van?
Dat Perron 11 over een paar jaar naast wanddecoratie ook bijpassende interieuraccessoires heeft, zoals beddengoed, knuffels, kussentjes etc. En dat dat dan ergens Fair Trade wordt geproduceerd, zodat ook een aantal mensen die het minder hebben dan wij in ons land, profijt hebben van mijn ontwerpen.

Bekijk de hele collectie van Perron 11 online: Perron 11

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.