Groene smoothie - makkelijk en snel recept

Valeska Janssen

Categorie

Eten en drinken
Een gezonde leefstijl is een belangrijk onderdeel van je gelukkig en energiek voelen. Door jezelf te voeden in plaats van te vullen zorg je voor jezelf, houd je je lichaam gezond, krijg je energie en zit je lekker in je vel! Genieten van gezond, puur en vooral lekker eten. Gezond eten is niet lastig. Soms kunnen kleine aanpassingen al tot grote veranderingen leiden. Daarom geef ik je graag wat tips voor het maken van een makkelijke en snelle groene smoothie.

Als jij ook de energie wilt hebben om alle leuke dingen te doen die je wilt doen, kun je vanaf nu mijn blogs op ZOOK.nl volgen. Daarin krijg je tips en adviezen om jouw voedingspatroon op een prettige manier gezonder te krijgen. Ik begin daarbij met de groene smoothie. Een makkelijke recept voor een extra portie fitheid die je natuurlijk niet aan je voorbij kunt laten gaan!

Laat ik beginnen met het waarom van de groene smoothie:
Een groene smoothie is een hele makkelijke en snelle manier om extra groenten binnen te krijgen, dus meer vitamines en daarmee extra energie, vitaliteit en gezondheid. Of dat nog niet genoeg is zorgt het ook voor een betere huid. En de vezels die je zo binnen krijgt helpen bij het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel.

Een recept voor een goede groene smoothie om mee te beginnen:

- een handvol spinazie
- een banaan (of peer als je niet van banaan houdt, maar banaan maakt het lekker smeuïg)
- ander fruit zoals mango of ananas (je kan ook bevroren fruit gebruiken)
- water tot de dikte die jou lekker lijkt
- voor extra smeuïgheid en gezonde vetten kun je ook nog een halve avocado toevoegen

Doe alle ingrediënten voor de groene smoothie in de blender (of gebruik een staafmixer) en maak er een smeuïge powerdrank van.

Als je hierna, vanzelfsprekend, de smaak van groene smoothies te pakken hebt kun je gaan variëren met soorten groene bladgroenten (paksoi, sla, andijvie voor beginners/ rucola, boerenkool en waterkers voor gevorderden), meer of minder fruit en verschillende soorten fruit. Daarnaast kun je andere dingen aan je smoothie gaan toevoegen zoals kruiden (basilicum, munt, peterselie), kaneel, gember, zaden (chiazaad, hennepzaad, lijnzaad), havermout en andere superfoods.

spinazie voor groene smoothie gezonde smoothie groene smoothie

In plaats van water kun je ook kokoswater of kokosmelk toevoegen aan de groene smoothie.
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor een gezonde smoothie!

Rennen naar de winkel dus voor een zak spinazie en een banaan voor deze makkelijke snelle groene smoothie.
Geniet!

Valeska

Wil je een persoonlijk en uitgebreid advies? Kijk dan voor meer informatie op www.nietvullenmaarvoeden.nl of stuur een mail naar valeska@nietvullenmaarvoeden.nl 

Valeska heeft vanuit haar praktijk als voedingsdeskundige, werkzaamheden als psycholoog en vanuit eigen ervaring ondervonden dat een gezonde leefstijl een belangrijk onderdeel is van je gelukkig en energiek voelen. Vanaf nu geeft ze met regelmaat leuke tips voor een gezonde leefstijl, zoals dit recept voor een makkelijke en snelle groene smoothie. 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.