Hemelvaartsdag is wat je er zelf van maakt!

Kado Tips

Categorie

Kado, Kado voor hem, kado voor haar
De tijd rond Hemelvaartsdag en Pinksteren is vaak echt genieten. Eerst zijn er al diverse vrije dagen rond Pasen en Koningsdag geweest. Met een beetje geluk heb je dan al wat mooi weer gehad, maar eind mei is dat gelukkig bijna altijd het geval. Rond Hemelvaartsdag hebben de meeste scholen vakantie en ook de vaders en moeders genieten van een paar vrije dagen. Vooral het mooie weer en de oplopende temperaturen maken deze dagen vaak echt hoogtepunten van het jaar. De schoolvakanties zo aan het eind van het seizoen zijn zeker ook goed voor de kinderen. De schoolboeken zijn vrijwel helemaal doorgewerkt en de kinderen zijn het een beetje zat op school. Het is dan gewoon heerlijk dat je tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren kunt genieten van een aantal vrije dagen.

Waar komt Hemelvaartsdag vandaan?

Het woord Hemelvaartsdag zegt eigenlijk al genoeg. Tijdens deze dag wordt herdacht dat Jezus naar de hemel terugging. Rond de Kerst denken christenen aan het feit van Zijn geboorte, tijdens de Paasdagen gaat het om Zijn opstanding en met Hemelvaart is Hij weer teruggegaan naar Zijn Vader in de hemel. In de Bijbel staat dat dit gebeurde 40 dagen na Pasen. 10 Dagen na Hemelvaartsdag is het dan weer Pinksteren. Op deze manier dus gewoon een heleboel vrije dagen achter elkaar. Tijdens Hemelvaartsdag worden er vaak ook allerlei activiteiten georganiseerd. Je kunt hierbij denken aan festivals en markten. Veel mensen trekken rond deze schoolvakanties ook een paar daagjes erop uit en kiezen bijvoorbeeld voor een lang weekeinde lekker kamperen. 

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Dauwtrappen gebeurt nog steeds best veel op Hemelvaartsdag. Dit verschijnsel is al ontzettend oud. Vroeger danste men met blote voeten in het natte gras. Vaak werden hierbij ook allerlei liederen gezongen. Ook nu gaan veel mensen nog voor dag en dauw uit bed op Hemelvaartsdag, want wil je nog nat gras voelen dan moet je wel op tijd zijn. Behalve wandelen kiezen veel mensen ook voor een fietstocht op de vroege morgen. Gaan jullie tijdens Hemelvaartsdag 2017 ook dauwtrappen, neem dan een mooie actiecamera mee. De kans is namelijk groot dat je zo vroeg op de dag allerlei moois tegenkomt onderweg. 

Kamperen tijdens de schoolvakanties

Weet je nog wat jullie tijdens Hemelvaartsdag 2016 hebben gedaan? Begonnen met uitgebreid uitslapen? Of deden jullie toch ook mee aan een vroege wandeling of fietstocht? De kans is groot dat jullie vorig jaar tijdens Hemelvaartsdag op de camping waren. Veel mensen kiezen rond deze tijd namelijk voor een korte vakantie. De temperaturen lopen meestal al aardig op, dus kamperen rond Hemelvaartsdag is fantastisch. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat, wanneer jullie tijdens Hemelvaartsdag 2017 kiezen voor een vakantiepark of een camping. Ook een paar dagen buitenland kan overigens fantastisch zijn. Een echte aanrader is een campinglantaarn. Je kunt deze lamp, na de vakantie, ook uitstekend gebruiken in je achtertuin. Dankzij de sterke behuizing is de lamp goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Handig is dat je de lantaarn zowel hangend als staand kunt gebruiken. Misschien is het ook een idee om er een paar tegelijk aan te schaffen. Dat wordt laat naar bed gaan straks op de camping. Het is vast en zeker reuzegezellig wanneer je gebruikmaakt van deze leuke en praktische campinglantaarn. Een echte aanrader is verder ook de campingdouche. Voor een klein prijsje neem je deze handige douche mee wanneer jullie er een paar dagen op uit gaan rond Hemelvaartsdag. Het is eind mei helaas nog geen zomervakantie, dus probeer tijdens deze vrije dagen even goed uit te rusten en te ontspannen. Waar doe je dat beter dan in een heerlijke hangmat? Hij is heel eenvoudig mee te nemen en dankzij de handige constructie hoef je hem niet op te hangen, maar kun je hem gewoon neerzetten waar je maar wilt. De kinderen vermaken zich in de speeltuin en jij ligt op Hemelvaartsdag in de hangmat naar de blauwe lucht te staren. 

kamperen met kinderen

Hemelvaartsdag en de kinderen

Als je jezelf verwent met zo'n heerlijke hangmat, is het natuurlijk ook leuk om de kinderen te verrassen. Een spelletje doet het altijd goed en is ook prima mee te nemen wanneer je op vakantie gaat. Uiteraard is het niet gegarandeerd dat het op Hemelvaartsdag mooi weer is, dus een spelletje komt ook vast en zeker van pas tijdens een regenachtige dag. Of wat denk je van een digitaal springtouw? Ideaal speelgoed voor in de lente of de zomer. Het idee dat de sprongen worden geteld, motiveert alleen maar om langer door te springen. Wat zullen de kinderen lekker slapen als ze overdag zo actief zijn bezig geweest. Wellicht vind je het zelf ook nog leuk om eens gebruik te maken van het springtouw. Er is tenslotte niets mis met actief bezig zijn op Hemelvaartsdag. Verwen de jongens met een voetbaldoel en je zult geen kind meer aan ze hebben. Voetballen doen nog steeds veel jongens overal, dus of je nu thuis of op vakantie bent, dit cadeau komt altijd van pas. Heb jij nog een zoon in de peuterleeftijd, dan is een houten gereedschapskist echt een schot in de roos. Hiermee kunnen kleine jongens, en vaak ook meisjes, zich echt uren vermaken. Hadden jullie plannen om tijdens Hemelvaartsdag wat te klussen in en rond huis, dan kan de kleine jullie mooi assisteren. Maak er met elkaar wat moois van tijdens hemelvaart 2017. Was Hemelvaartsdag 2016 een groot succes? Bedenk dan wat de elementen waren die jullie zo blij maakten en gebruik deze ook weer tijdens hemelvaart 2017!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.