Vriendenboek

Een vriendenboek zelf maken? Een boek waarin een speciale gebeurtenis centraal staat: huwelijk, geboorte, groep 8 of een vrijgezellenboek. Maak het vriendenboekje nu zelf gemakkelijk online. Iedereen vult achter zijn/haar eigen pc de vragen in. Klaar? Dan wordt jullie boek in een fantastische kwaliteit gedrukt.

Op de site vriendenboeken.nl vind je alle benodigdheden om jouw vriendenboekje samen te stellen. Kies het formaat van je vriendenboek, het thema en begin met vullen. Aan de hand van vragen (die jij zelf kiest en gemakkelijk per mail verstuurd) kunnen vrienden, familie, klasgenoten of collega's twee pagina's vullen met herinneringen, tips en foto's. Een persoonlijk vriendenboek: heel bijzonder om kado te geven en nog leuker om te krijgen! Bekijk alle mogelijkheden online: vriendenboeken.nl

marjon lintelo vriendenboekjeIN GESPREK MET 

Marjon te Lintelo, woonachtig in Den Haag (eigenlijk Scheveningen) met Hans en haar twee kinderen Esther en Bas. Marjon heeft jaren gewerkt in de marketing en communicatie branche. Daarnaast is zij sinds twee jaar nauw betrokken bij de PrinsjesHatwalk en PrinsjesMarkt. Een geweldig hoedenevenement dat plaats vindt op de zaterdag voor Prinsjesdag op het Lange Voorhout in Den Haag.

Hoe ben je op het idee gekomen om met je webshop te beginnen?

Een aantal jaren geleden bracht uitgeverij Lannoo het vriendinnenboek voor meisjes van 40 op de markt. Een boek dat ik samen met mijn zus Lucie had bedacht en uitgewerkt. Voor die tijd maakten wij zelf al regelmatig van dit soort boeken voor een verjaardag of een huwelijk. Je kent het vast wel, iedereen vult een A4'tje in en daar wordt dan een mooi boek van gemaakt. Deze zelfgemaakte boeken waren altijd een groot succes. Een ook het Vriendinnenboek voor meisjes van 40 sloeg erg goed aan. Wel hoorden wij dat het soms lastig was om het door iedereen op tijd ingevuld te krijgen. Vooraf rouleren lukte niet altijd en dan moest het vriendinnenboek nog tijdens het feest worden ingevuld, lang niet altijd succesvol. Dit proces bracht mij op het idee om de pagina's online te laten invullen. Van idee naar realiteit was best een klus, maar tegelijkertijd ontzettend leuk en uitdagend om te doen. Sinds april 2013 is Vriendenboeken.nl online. Er worden echt prachtige boeken gemaakt, daar genieten wij elke van dag, heerlijk! Extra fijn omdat het toch mijn eigen idee is."

Wat maakt jouw site bijzonder?

Zoveel! Wij hebben maar liefst 40 thema's, van babyshower tot pensioen en zelfs een echt Van Gogh vriendenboek waar je zijn schilderijen aan kunt toevoegen. Bijzonder is vooral dat iedereen online zijn eigen vriendenpagina invult. Als je een mailadres hebt, kun je meedoen. Dus ook je tante die al jaren in het buitenland woont. Het invullen van je eigen vriendenpagina doe je gewoon lekker thuis achter je eigen computer. Pas wanneer je tevreden bent over de inhoud van je vriendenboek, laat je het drukken. Dit is ook het moment dat je betaalt. Voor die tijd zit je nergens aan vast. En de kwaliteit van het boek is super. Dat vinden wij zelf, maar dat horen wij ook heel vaak van onze klanten.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat wij een positief product hebben.  Je wordt blij van een vriendenboek. Het is een cadeau waar echt aandacht aan wordt besteed. Mensen zeggen iets moois over degene die het boek krijgt, er worden herinneringen opgehaald, grappige verhalen vertelt en prachtige foto's toegevoegd. Met een vriendenboek als cadeau zit je altijd goed, het is echt een cadeau dat een leven lang wordt bewaard. En zeg nou zelf, het is toch ook heerlijk als je vrienden de tijd nemen om iets over jou op papier te zetten. Mooier kan toch niet? Ook ben ik trots op het feit dat wij dagelijks te horen krijgen dat onze service zo goed is. Een goed product is essentieel, maar de service is net zo belangrijk.

Wat is je droom?

Dat Vriendenboeken.nl een begrip is in Nederland en België. Wanneer mensen op zoek zijn naar een cadeau voor een speciale gelegenheid dat ze dan automatisch denken aan Vriendenboeken.nl. Omdat het een fantastisch cadeau is!

Heb je tips voor andere webshopeigenaren?

Vraag klanten regelmatig om feedback en luister er ook naar. Doe er wat mee. Neem het serieus. Als een klant de tijd neemt om jou iets te laten weten wat wellicht beter kan, dan is dat een goed teken, een kans die je moet benutten. En reageer altijd snel op vragen van klanten. Laat het niet een dag liggen. Bij 3M leerde ik jaren geleden al dat een ontevreden klant dit gemiddeld met 10 personen deelt. Dat zal in deze tijd van de social media heel wat meer zijn. En dat wil je natuurlijk niet.

Wat is jouw favoriete product?

Al onze boeken zijn leuk omdat de gelegenheden zo verschillen. Maar ik ben wel echt fan van onze familieboeken. Binnen mijn familie heb ik er inmiddels al 3 gemaakt. Dat is zo leuk, alle neven, nichten, ooms en tantes in één boek. Herinneringen aan vroeger, leuke foto's die je al vergeten was. Echt genieten.