Corsica & Sardinië, mooie combi!

Twee prachtige eilanden in één vakantie. Op twee campings aan zee, zo vanuit je stacaravan naar het strand.

De baguette en gelati combineer je zo in één vakantie.  Je hoeft niet te kiezen! Op het Franse eiland Corsica en het Italiaanse Sardinië verblijf je in een comfortabele stacaravan op een camping aan zee.

Vanaf de Franse Zuidkust vaar je met de ferry naar Corsica, dat niet voor niets 'Ile de beauté' genoemd. Het Franse eiland heeft een ongerepte en prachtige natuur, met mooie stranden, hoge bergen en diepe valleien. De bochtige kustweg biedt iedere keer weer een prachtig vergezicht. Ook historische stadjes, zoals Bastia en Ajaccio, ontbreken niet. 

Je verblijft in een comfortabele stacaravan op een mooie familiecamping met zwembad. De camping ligt direct aan  zee. Op het rustige, langgerekte zandstrand vind je een gezellige strandbar. Ideaal gelegen dus voor strandplezier, maar ook voor uitstapjes naar de oude hoofdstad Corte en de kastanjeheuvels van de Castignaccia.

Met de ferry is het een klein stukje varen naar Sardinië.  Favoriet als vakantiebestemming bij Italianen en zeker nog niet ontdekt door het massatoerisme. Meest kenmerkend is de azuurblauwe, heldere zee van Sardinië. Grote delen van de kust zijn natuurgebied en overal vind je verborgen strandjes. In pittoreske dorpen bij de kust kun je heerlijk eten. Sardinië staat bekend om het slow food, de lekkere wijnen en kazen.

Op Sardinië staat je stacaravan op een camping midden in natuurgebied Parco Naturale di Porto. De camping heeft een zwembad en een eigen baai. Vanuit hier maak je een uitstapje naar de stranden van Stintino, met misschien wel het blauwste water van Sardinië. Hier kun je ook (zeil)boottocht maken naar Isola Asinara, het eiland van de zeldzame albino ezels. De ferry brengt je aan het einde van je vakantie weer naar het vasteland van Italië.

Lijkt deze afwisselende vakantie je wat? Boek deze mooie combinatiereis Corsica & Sardinië.

En... er valt nog meer te combineren. Wat dacht je van Italië & Kroatië of Zweden & Noorwegen?