Glamping in Egmond… is dat wat voor een echte kampeerder?

Annemarie Voogt

Categorie

Kamperen, Nederland
Als fervent kampeerder, met eigen tent, ben ik nieuwsgierig naar deze populaire variant van kamperen, glamping. Is dit luxe kamperen nu iets voor mij? Ik ga de proef op de som nemen en reis af voor een weekendje glamping in een Sea Lodge.

Welkom in de Sea Lodge!
Op Duinpark Koningshof in Egmond aan de Hoef staan 16 Sea Lodges, heerlijk rustig gelegen. Enorme safaritenten, met houten veranda en comfortabele stoelen. Ik zie mij al zitten als het zonnetje schijnt dit weekend!

Eenmaal de tent opengeritst blijkt pas echt waarom dit glamourous kamperen wordt genoemd. Een grote loungebank, een complete eetkamerset en ingerichte keuken met koelkast. Slapen dat doe je hier in een groot tweepersoonsbed met klamboe. Heb je kinderen bij je dan maak je die zeker blij met slapen in het stapelbed of nog spannender in een heuse bedstee. Onder de bedstee is zelfs een speelhoekje voor kleintjes ingericht.

Klap op de vuurpijl is de badkamer met stortdouche met massagestralen en toilet. Vannacht dus niet de tent uit, richting toiletgebouw. Oei, hier moet ik niet teveel aan wennen….  

De gaskachel in de Sea Lodge in Egmond bleek geen overbodige luxe in dit weekend in april met koude avonden. Best knus hoor met een wijntje rond de kachel! 

De volgende ochtend in de zon op de veranda ontbijten. Met vers afgebakken broodjes en eitjes die je bij de receptie kan bestellen. Het is tenslotte een glampingweekend. 

En dan wil je er natuurlijk op uit!
De Sea Lodges liggen aan de rand van het Noord–Hollands Duinreservaat, waar je vanaf het park met een paar minuten lopen bent. Nu niet gezien, maar je schijnt er zelfs wilde paarden en koeien te kunnen spotten! Met 10 minuten fietsen sta je op het mooie strand van Egmond aan Zee. De fiets huurde ik op de camping, lekker makkelijk!

De vuurtoren van Egmond aan Zee, de Jan van Speyk, zie je al van verre. In juli en augustus is deze op vrijdagavond open. Mijn klim naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht.

Ben je hier in het voorjaar, dan kun je bovendien ook nog genieten van een typisch Hollands landschap, de bollenvelden. Aan de weg bij een bollenboer heb ik natuurlijk een paar bosjes tulpen meegenomen als souvenir.

Oh ja… en ben ik nu om? Voortaan alleen maar glampen?
Deze luxe heeft weinig weg van mijn gebruikelijke kampeervakanties met inflatable matjes, koelboxje, klapstoel en de onvermijdelijke gang naar het toiletgebouw.  Vakanties waarin ik juist geniet van ‘back to basic’ en de vrijheid van ‘het gaan en staan waar je wilt’. Maar het extra comfort dat glamping biedt, vind ik wel perfect voor het voor-of naseizoen. Met zo’n Sea Lodge heb je wel de luxe van een huisje, maar dan gunstiger geprijsd én bovendien de gezellige campingsfeer.

Dus glampen yes! Maar ik ontdek graag iedere keer een nieuw plekje. Gelukkig zag ik dat Aan Zee, behalve deze Sea Lodge Egmond,  ook Sea Lodges in Callantsoog en Sea Lodges in Zeeland aanbiedt!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.