Kamperen in Nationaal Park Lauwersmeer

Hier staat je tent echt in een uniek stukje Nederland!

5 Sterren Camping Lauwersoog ligt midden in Nationaal Park Lauwersmeer én aan de rand van de Waddenzee, te vinden op de Werelderfgoedlijst. De perfecte setting als je een watersport en/of natuurliefhebbers bent!

Kamperen aan het water
Omgeven door groen en veel ruimte kun je hier rustig kamperen, ook al is de camping vrij groot. Je kunt er kiezen uit vier soorten kampeerplaatsen. Welke plek het precies wordt, hangt af van je voorkeur voor luxe of basic, groot of klein, privacy of levendig. Heb je een kleine zeilboot of surfplank, dan kies je natuurlijk voor de ‘strandplaats’. Op dit kampeerveld mag je boot of surftrailer naast je tent of camper zetten.

Zin in een verfrissende duik? Vanaf je kampeerplek loop je zo naar één van de stranden van de camping aan het Lauwersmeer.

Kamperen bij monumentale schepen
Een van de twee jachthavens van Camping Lauwersoog is een Museumhaven. In deze jachthaven meer je af tussen karaktervolle, monumentale schepen uit de vorige eeuw af. Tip: neem een drankje op het terras van Restaurant Het Booze Wijf en geniet van een bijzonder uitzicht op de Museumhaven.

Kamperen in het Nationaal Park Lauwersmeer
Het Lauwersmeergebied ligt op de grens van Groningen en Friesland, aan de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen is in 1969 een dam gebouwd. Het landschap dat daaruit voortkwam, is uitgeroepen tot Nationaal Park. Het maakt niet uit of je er wandelt, fietst, vaart of rijdt: na elke bocht ontdek je weer iets nieuws. Graslanden, zandplaten en bossen én een grote diversiteit aan dieren, zoals broedvogels, Konikpaarden of vossen.

Eh..op Safari door de Nederlandse wildernis? Tja, het is natuurlijk geen Afrika, maar Staatsbosbeheer organiseert heuse safari’s. Met een Land Rover kom je op plekken die normaal verboden gebied zijn.

Toch liever in een huisje? Camping Lauwersoog heeft ook trekkershutten, kwelderhuisjes, oeverwoningen en strandchalets.

Ontdek alle ins en outs van deze camping midden in de Hollandse natuur