Tips om een kinderfeestje te organiseren, 6 jaar

Feest Tips

Categorie

Kinderfeestje, Activiteit Kinderfeestje, Uitdeelcadeautjes
Wordt je kind 6 jaar en moet je een kinderfeestje organiseren, dan geven wij je graag wat praktische tips voor een leuk partijtje.

1. Werk vanuit een thema. Overleg met je kind welk thema leuk is voor het kinderfeestje (Cars, outdoor, insekten, prinsessen.. of een ander thema dat kids van 6 jaar aanspreekt) en stem daar alles op af. Alle benodigdheden voor een echt themafeestje, zoals slingers, bordjes, bekertjes en uitdeelcadeautje (van prinsessen tot Cars) vind je hier: partyshopper.nl.

Ook erg leuk zijn de feestartikelen van Meri Meri. Ontzettend leuke slingers, mooie ballonnen (met confetti), papierwaren (zoals bordjes en bekertjes) en meer. Bekijk de hele collectie op VT Wonen: feestartikelen Meri Meri

kinderfeestje organiseren tips 6 jaar

2. Maak samen met de 6 jarige een lijst met vriendjes die uitgenodigd zullen worden op het feestje. Richtlijn voor het aantal kinderen op het feestje is leeftijd plus 1 jaar, dus 7 kindjes voor dit kinderfeestje is een goed aantal.

3. Maak een grove indeling van het partijtje. Waar je aan kunt denken:

- half uur ontvangst met limonade en cakejes (evt. cakejes versieren met slagroom en lekkers)

- half uur om cadeautjes uit te pakken (je kunt de cadeautjes verstoppen en de 6-jarige ze laten zoeken. Je kunt de cadeautjes in een mand doen en de jarige in het midden met een blinddoek rondjes laten draaien. Het kindje dat is aangewezen mag een cadeautje aan de jarige geven)

- uur voor een activiteit, bijvoorbeeld knutselen, speurtocht of leuke spelletjes. Op deze leeftijd zijn ook heel veel 'ouderwetse' spelletjes nog een groot succes. Denk bijvoorbeeld aan stoelendans, stopdans, schipper mag ik overvaren en dat soort activiteiten. Andere leuke activiteiten vind je hier: activiteiten kinderfeestje 

Ook erg leuk voor een kinderfeestje zijn de super grote kleurplaten van KEK Amsterdam. Koop er eentje per kind of laat meerdere kinderen eraan knutselen. Plak hem met washi tape op de muur of leg de kleurplaat lekker op de grond. Super leuk voor een feestje!

kinderfeestje 6 jaar super grote kleurplaat

Andere ideeën voor het kinderfeestje: koop basis lijstjes bij de Xenos of Hema, koop allemaal knutselspullen (stickers, verf, stempels), laat ze het lijstje versieren. Tijdens het feestje maak je een groepsfoto die snel geprint wordt en in het lijstje meegegeven kan worden. 

Maak schatkistjes van kleine doosjes, wederom versierd met allemaal knutselspullen (bijv gekocht bij HobbyMax). Tijdens een speurtocht kunnen ze allemaal kleine uitdeelcadeautjes krijgen, die uiteindelijk in de schatkist gedaan worden en na afloop van het kinderfeestje als cadeautje mee naar huis genomen kunnen worden.

- half uur om vrij te mogen spelen (thuis of in de speeltuin in de buurt)

- half uur om het feestje rustig af te sluiten met bijvoorbeeld een rustig spel, een laatste activiteit aan tafel of korte filmpjes. Het is fijn om een rustig moment aan het eind te plannen, zodat de kinderen niet stuiterend door het huis gaan als ze worden opgehaald.

4. Prik een datum voor het feestje en koop de verjaardagskaarten. Het is ook leuk om persoonlijke kaartjes te maken. Zorg dan dat je daar op tijd mee begint, ivm de productietijd. Bij de HEMA kun je naast persoonlijke uitnodigingen ook super leuke taarten en pompoucen met foto bestellen. Je kunt dan een foto van de jarige jop (eventueel met een grafische of thema achtergrond) op een super heerlijk luchtige chocoladetaart of slagroomtaart bestellen. Heel makkelijk en heel leuk! Wedden dat jullie 6-jarige feestvarken een gat in de lucht springt bij zo'n leuke taart.

leuke taart met foto 6 jarige

5. Deel de verjaardagskaartjes niet uit in de klas. Dat is niet leuk voor de kinderen die niet uitgenodigd worden en de kans is aanwezig dat de ouders de uitnodigingen voor het partijtje niet onder ogen krijgen. Breng de uitnodigingen gezellig samen langs voor wat eerste voorpret. Ruim een week van tevoren is handig, zodat er nog tijd genoeg is voor de ouders van de feestgangers om een cadeautje (online) aan te schaffen (kijk hier voor leuke kado's voor jongens en meisjes).

6. Zorg voor een leuke traktatie om mee naar huis te geven. Dat kan het geknutselde doosje met inhoud zijn, gemaakt tijdens de activiteit maar ook een gezellig gevuld zakje. Uitdeelzakjes en tips voor leuke kleine traktaties vind je hier: uitdeelcadeautjesEn als je toch lekker aan het organiseren bent, kun je ook alvast wat tips en ideeën verzamelen voor een leuke kindertraktatie: ZOOK.nl/kindertraktaties

leuke traktaties kind 6 jaar

Heb je zelf nog goeie tips voor de organisatie van een kinderfeestje voor een kind van 6 jaar, laat ze dan vooral achter in de comments. We horen het graag! Bedankt alvast en we wensen je een heel geslaagd kinderfeestje van jullie 6-jarige! 

Nog meer tips voor de organisatie van een kinderfeestje vind je hier: kinderfeestje organiseren