Kinderfeestje thuis organiseren (leeftijd 5 jaar) - lees onze tips!

Feest Tips

Categorie

Kinderfeestje, Activiteit Kinderfeestje, Kindertraktaties, Uitdeelcadeautjes
Ben je op zoek naar leuke, handige en praktische tips om thuis een kinderfeestje voor een kind van 5 jaar te organiseren, lees dan dit blog vol tips.

1. Houd het verjaardagspartijtje kort
Het is voor kinderen van 5 jaar, zelfs als het feestje thuis is, best indrukwekkend. Ze staan ineens helemaal in de schijnwerpers. Wil je het leuk voor de kleintjes houden, zorg dan dat het kinderfeestje niet te lang duurt. 2,5 uur als tijd voor een eerste feestje is prima. Kies voor een ochtendfeestje en sluit aan tafel af met  broodjes knakworst. Of begin het feestje 's middags en sluit af met frietjes. Leuke tip: koop een weggooi tafelkleed en laat de kinderen van tafel eten.

Kinderen van 5 jaar willen op een verjaardagsfeestje ook vooral met elkaar spelen (eventueel in de speeltuin) of lekker in huis rommelen. Dus zorg dat je wat ruimte in de planning houdt.

2. Nodig niet teveel kinderen uit voor het feestje
De richtlijn voor een kinderfeestje is: de leeftijd van het kind + 1. 6 kindjes uitnodigen voor een eerste feestje is dus ruim voldoende. 

3. Kies een thema voor het kinderfeestje thuis
Het is voor de organisatie van je kinderfeestje handig om een thema te kiezen (bijv. prinsessen, draken, clowns of een ander thema dat kids van 5 jaar aanspreekt). Je kunt dan het hele feestje daarop afstemmen. Maak voor een thuisfeestje wat bijzonders van je huis.

Leuke feestversiering van Meri Meri vind je verrassend genoeg op VT Wonen. Bekijk de hele collectie feestartikelen hier: Feestversiering kinderfeestje

kinderfeestje 5 jaar thuis organiseren feestartikelen

Meer leuke feestartikelen en inspiratie voor een bijzonder feestje vind je hier op ZOOK.nl: feestartikelen

TIP: Wil je een bijzondere taart maar heb je weinig tijd om zelf de keuken in te gaan, bestel dan een bijzondere taart met foto voor het 5 jarige feestvarken bij de HEMA. Ideaal, omdat je daar ook meteen je feestelijke papierwaren (bordjes en bekertjes, slingers) en meer kunt bestellen. Bestel de taart wel ruim op tijd voor het kinderfeestje i.v.m. productietijd. Bekijk de feestelijke fototaarten en tompoucen hier: je eigen verjaardagstaart

persoonlijke taart met foto kinderfeestje 5 jaar       

4. Bedenk leuke activiteiten (passend bij het thema van het kinderfeestje thuis) en maak een planning. Verdeel de tijd in blokken van 1/2 uur. Blijf wel flexibel. Vinden ze iets leuk, ga er dan wat langer mee door. Maar houd er ook rekening mee dat kinderen van deze leeftijd snel klaar zijn met een activiteit.

Bijv:

13:00 - 13:30u - binnenkomst kinderfeestje thuis - kinderen krijgen limonade - cakejes versieren
Tip: zorg dat je de naam even op het pakje zet, zodat je weet welk cadeautje van wie is. Kinderen van 5 jaar vergeten nogal eens wat hun cadeautje was.

13:30 - 14:00u - cadeautjes thuis verstoppen (in de woonkamer) - laat de jarige de cadeautjes één voor één zoeken en uitpakken. Heel spannend voor de jarige job en leuk om te doen.

14:00 - 15:00u - speurtocht met thema. Zorg voor wat leuke vragen en activiteiten (oudhollandse spelletjes) onderweg. Houd er rekening mee dat kinderen gaan rennen. Bij slecht weer kun je de speurtocht ook thuis doen. Zet hem uit van kamer naar kamer.

Tip voor buitenspeurtocht tijdens het kinderfeestje: Maak twee type tekens, bijv. een pijl om de route aan te geven en een symbool (bijv letter van de naam of tekening van thema) waar ze moeten stoppen en een vraag moeten beantwoorden. Zet deze symbolen op plekken waar het veilig is (bijv een paar meter voor een weg, of op andere plekken waar je wilt dat ze wachten), dat houdt het een stuk overzichtelijker voor jezelf.

15:00 - 15:30u - rustig thuis aan tafel iets knutselen, bijv. in het thema van het verjaardagsfeestje. Koop wat kale doosjes/kistjes om te versieren en veel knutselspullen zoals stickers, stempels, stiften enz, bijvoorbeeld bij de Hobbymax: knutselspullen kinderfeestje. Je vindt daar alle benodigde knutselspullen, die heel geschikt zijn voor een verjaardagsfeestje van een 5-jarige thuis. Wil je een originele activiteit, kijk dan hier op ZOOK.nl: activiteiten voor kinderfeestje

Tip: koop nog wat kleine uitdeelcadeautjes (en evt wat lekkers), doe ze in het gepimpte doosje/kistje en je hebt meteen je cadeautje bij vertrek compleet. Kijk hier voor leuke kleinigheidjes: uitdeelcadeautjes

traktatie bootjes met snoepjes leuke cakejes voor verjaardagsfeestje origineel uitdeelcadeautje

5. Zorg voor rustmomenten op het kinderfeestje - Mochten de kinderen heel druk zijn op het feestje, dan is het slim om wat korte filmpjes (bijv Shaun the Sheep) klaar te hebben staan. Zet ze lekker thuis op de bank voor een kort filmpje om tot rust te komen.

leuke activiteit kinderfeestje 5 jarige

6. Eindig het feestje ook met een rustige activiteit- met een knutselwerkje aan tafel of met het kijken van korte filmpjes thuis zorgt ook voor wat rust in de tent als de ouders komen om de kids op te halen van het verjaardagsfeestje.
Originele activiteit voor het feestje: plak deze reuze kleurplaten van Kek Amsterdam op de muur of leg ze op de grond en laat de kinderen er samen aan kleuren. Een top idee om het kinderfeestje mee af te sluiten. Je vindt ze online: mega kleurplaten

Wonen de kinderen in de buurt, dan kun je ook overwegen om ze thuis te brengen voor een rustige afsluiting van het feestje.

kinderfeestje tips leuke versiering thuis

Leuke feestversiering voor een kinderfeestje: Meri Meri

Tip: super originele benodigdheden voor een echt thema kinderfeestje, zoals slingers, bordjes, bekertjes en uitdeelcadeautje (van prinsessen tot Cars) vind je online bij Partydeco: feestartikelen thema kinderfeestje

kinderfeestje 5 jaar tips feestartikelen leuke ideeen kinderfeestje 5 jaar organiseren

decoratie kinderfeestje meisje thuis

Heb je nog inspiratie nodig voor een leuk kadootje voor de jarige, kijk dan even op: ZOOK.nl/kado-voor-meisje of ZOOK.nl/kado-voor-jongen

Fotocredit versiering kinderfeestje bovenaan blog: partydeco.nl

Mochten jullie nog goeie ideeën hebben voor de organisatie van een kinderfeestje thuis voor een kind van 5 jaar, die niet mogen ontbreken aan deze tips, laat het ons dan weten in de comments. Heb je aanvullende tips voor de organisatie van het kinderfeestje dan horen wij graag via info@zook.nl jouw tips om thuis een kinderfeestje te organiseren voor een kind van 5 jaar.  

Reacties (3)

annemarie
zorg voor afwisseling een rustige activiteit en dan een drukke enz.
Elles.Velde
Ha Annemarie, dank voor de toevoeging!
Femke
Wat een goede tips! Vooral het cadeautjes verstoppen met de naam erop vind ik een hele goede, zou ik zelf nooit op zijn gekomen. Ik wil voor Maaike haar 5de verjaardag een prinsessenthema doen, is ze helemaal weg van! Ik heb al een aantal jurkjes besteld op www.feestkleding-sawear.nl en die komen dan tussen de rest van de jurken in de grote verkleedkist te liggen. Ik laat ze daarna hun gang gaan met mijn oude make-up en broodjes met knakworst lijkt mij ook een hele goede.. Ik geloof dat ik er meer zin in heb dan mijn eigen dochter! Haha