Houten hanglamp

De trend van dit seizoen op het gebied van verlichting is de houten hanglamp. Zagen we afgelopen jaar nog vooral veel lampen in koper, nu zie je dat het gebruik van hout bijzonder toeneemt.

De houten lamp past in verschillende stijlen interieur, van strak en trendy naar design of klassiek. Het is maar net welk model hanglamp je kiest. Het gebruik van hout door designers is in ieder geval erg in opkomst. Heel mooi en duurzaam.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige houten lampen van Van Tjalle en Jasper. De lampenkap zelf is gemaakt van MDF en is een ware eye-catcher boven bijvoorbeeld de eettafel.

houten hanglamp dutch design mooie houten lamp

Even iets anders - maar dan wel met hout
Dan zijn we bezig met het verzamelen van de mooiste houten hanglampen, kom je deze geweldige lampen tegen. Twee lampen staand en eentje voor aan de muur, maar wel beiden met hout als onderdeel van de lamp. De houten staande lampen (de linker lamp is van Good&Mojo, de lamp rechts van het merk Zuiver) hebben we gespot op Wehkamp. Zeker de moeite waard als je op zoek bent naar mooie lampen: houten vloerlampen

mooie houten vloerlampen online

De houten wandlamp is van het merk Zuiver. Super tof voor aan de muur, bijvoorbeeld in de studeerkamer of werkkamer.

houten wandlamp zuiver

Houten hanglampje

Less is more! Deze hippe hanglamp van Dutchbone is subtielen stoer! Het houten element geeft de lamp net die bijzondere look. Door het formaat kun je de lamp vrijwel overal ophangen. Hang er een paar naast elkaar boven de tafel, of naast de bank. Super mooi!

kleine houten hanglamp dutchbone peertje

Houten hanglamp van Het Lichtlab

Het Lichtlab (echt Dutch design!) weet wel raad met het verhippen van het concept industriele lamp. Met behulp van 3d printers (kap) en lasers hebben ze deze geweldige houten hanglampen geproduceerd. 

houten hanglamp het lichtlab online

De 15 onderdelen van de No.19 worden uit slechts één plaat MDF van 60 x 90 cm gesneden. Ze snijden de MDF plaat met een laser, waardoor de randen een karakteristieke zwartgeblakerde look krijgen. Schroeven of lijm zijn niet nodig bij deze industrielamp. De No.19 is zo ontworpen dat hij in elkaar gezet kan zetten zonder bevestigingsmiddelen zodat er zo min mogelijk grondstoffen verbruikt worden.

mooie houten hanglamp dutch design

Wordt het een houten hanglamp? Of wil je nog even verder kijken en meer inspiratie opdoen voor verlichting? Kijk voor meer mooie en bijzondere lampen op ZOOK.nl - lampen of ZOOK.nl - stoere lampen