YourAppic

Digitaal interactief opgroeiboek voor kids
YourAppic is nieuw en uniek concept. Met behulp van deze App hou je heel gemakkelijk een digitaal opgroeiboek bij van de eerste vier levensjaren van je kind. Deze app herinnert je wekelijks om nieuwe ervaringen met je kind toe te voegen aan jouw babydagboek. De App zorgt er niet alleen voor dat je de grootse momenten bewaart, het leuke aan deze App is juist dat ook de kleine dagelijkse dingen worden vastgelegd. Zoals het zingen van een slaapliedje, het ontbijtritueel of juist de gevoelsreflecties van jullie onderlinge band. YourAppic zorgt ervoor dat je ongemerkt een mooie babydagboek maakt aan de hand van kleine vragen en opdrachten. Deze kun je overal uitvoeren. Thuis, onderweg in de trein of als je staat te wachten in de rij van de supermarkt.

In de App leg je de eerste vier levensjaren van je kind vast op een persoonlijke manier. Alle opdrachten zijn afgestemd op de ontwikkelingsfase van jouw kind. Middels foto's, video's en audio-opnames. Het fijne aan een App is immers dat deze direct toegang geeft tot alle technische mogelijkheden van je mobiel zoals een microfoon en het opnemen van filmpjes. Wat ons bijzonder aanspreekt is het gebruiksgemak. Geen aparte mapjes met foto's meer op je computer, je laptop en je mobiele telefoon. Met in je achterhoofd een zeurend stemmetje dat je daar allemaal nog iets mee moet doen.   YourAppic zorgt er juist voor dat je gemakkelijk alle mooie bijzondere momenten verzamelt in je mobiel. Een gadget waar niemand meer zonder kan en die altijd dicht in onze buurt is. 

Het allermooiste is dat deze App je bewust maakt van kleine momenten die juist voor je kind fijn zijn om later terug te kijken of te horen. Dus niet alleen foto's en beeldmateriaal vastleggen van verjaardagen en de eerste stapjes. Maar ook interactieve herinnerinen doordat je jouw kind zelf iets laat vertellen over bijvoorbeeld zijn of haar leukste verjaardagscadeaus. 

De audiovragen zijn mooie reflectievragen waarin jijzelf, een familielid of je kind (als deze al zelf kan praten) iets verteld over een bijzondere gebeurtenis of over de band met je kind. Dit vonden wij een mooie vraag: " in welk opzicht heeft Maud je leven veranderd?".  Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor een kind later heel fijn is om terug te horen. En helaas, vaak komt door de hectiek van de dag het er niet van om dit soort gevoelens uit te spreken of op papier te zetten.

  

Deze App is een Nederlandsproduct bedacht door Ank van Egtelen en Lara Godschalk. Zij hebben samen hun ICT en jeugdzorg gebundeld. 

YourAppic is leuk om zelf aan te schaffen maar ook zeker zo leuk om als kraamcadeau te geven. Je kunt al voor 12 euro een jaarabonnement cadeau doen. Zo kunnen jonge ouders een jaar lang gebruik maken van de App. Geef je YourAppic cadeau dan schaf je online een voucher aan. Deze kun je met een persoonlijke boodschap laten versturen. Koop hier jouw voucher:YourAppic/kraamcadeau.

IN GESPREK MET LARA GODSCHALK

Lara is Oprichster van YourAppic. Psycholoog met innovatieve geest. Na mijn studie ben ik begonnen in de IT sector. Met name het vraagstuk; hoe kan technologie onze dagelijkse dingen vergemakkelijken. YourAppic is een goed voorbeeld van hoe we techniek kunnen inzetten om ons leven net even wat makkelijker te maken.

Wat maakt jou product zo bijzonder?
Met ons product inspireren wij ouders, om op een makkelijke manier, een opgroeiboekje voor hun kind te maken.
Wij hebben namelijk al bedacht welke momenten je echt moet hebben vastgelegd voor je kind. Van deze momenten hebben wij opdrachten gemaakt die ouders iedere week ontvangen via onze App. Het enige wat ouders nog hoeven te doen is de vragen beantwoorden. Easy as that! De opdrachten die wij hebben geselecteerd hebben wij met Psychologen, Orthopedagogen en ouders bedacht.
Een voorbeeld van zo'n opdracht is, 'zing eens het slaapliedje in dat je 's avonds zingt' of 'maak een foto van de slaapkamer van je kind'. We vragen ook om het gewicht en lengte vast te leggen en wanneer je kind voor het eerst over gaat op vaste voeding. We houden dus de ontwikkeling van het kind centraal maar kijken natuurlijk ook naar wat 'leuk' is. We vroegen ons telkens af; 'Wat vinden kinderen nou leuk om later als ze volwassen zijn terug te zien?

Waar ben jij trots op?
Dat we ouders hebben weten te verrassen met onze opdrachten. We horen vaak van hen, 'Goh, daar had ik zelf nooit aan gedacht om dit voor mijn kind te documenteren'. Met name de vraag van het inzingen van het slaapliedje! Gelukkig zijn mijn ouders nog in leven, maar er komt een dag dat dit niet zo is. Dan is het leuk dat ik te allen tijde op 'play' kan drukken en hun stem hoor. Daarnaast biedt YourAppic het voordeel dat ouders de eerste 4 jaren kunnen vastleggen en dat alles vervolgens ook op 1 plek staat. Niet zoals nu, ergens een schoenendoos met foto's of foto boeken, een schriftje waar ouders wat in opschrijven en filmpjes die op een usb stick staan. Met YourAppic staat alles op 1 tijdlijn. Hoe fijn is dat!

Wat is jouw volgende stap?
Er voor zorgen dat er straks een hele generatie kinderen, die later als ze 30 zijn, door hun persoonlijke digitale opgroeiboek kunnen swipen. En met 1 druk op de knop terug gaan naar hun kindertijd die zij enkel kennen van horen zeggen. We hebben de dienst ook in het Engels maar willen YourAppic natuurlijk in zo veel mogelijk talen beschikbaar hebben. Ook lijkt het ons leuk als ouder hun eigen 'Appic Moments' aan ons doorgeven en wij deze in onze App verwerken. Er zijn vast momenten waar wij niet aan gedacht hebben maar de moeite zijn om vast te leggen voor je kind. Kortom, ambitie genoeg!