Canyoning vakantie met kids

Klimmen, springen, zwemmen…. Heb jij zo’n actief kind thuis? Een canyoning vakantie met je gezin past dan helemaal.

Bij canyoning daal je af in diepe kloven die door eeuwenoude rivieren zijn uitgesleten. Elke canyoningtocht is anders. Sommige canyons zijn droog, door andere stroomt een heldere bergbeek. Onderweg moet je je voortbewegen door te springen, klauteren, abseilen, zwemmen of lopen.

Wat kun je verwachten op zo’n familie outdoorvakantie met een groep? Deze vakantie die wij geselecteerd hebben is een 8 daagse reis naar de Spaanse Pyreneeën, naar de Sierra de Guara.  Met ruige rotspartijen, diepe canyons, ook olijfgaarden, relaxte Spaanse dorpjes en een zonnig klimaat!  Je rijdt er met je eigen auto heen. Je compleet ingerichte tunneltent op een kleine natuurcamping staat voor je klaar. En hier ontmoet je de andere gezinnen.

De komende week trek je er diverse keren op uit met veelal een Nederlandse instructeur. Wandelen en natuurlijk een paar keer voor het canyoning! Verder is er voldoende ruimte in het programma voor eigen invulling. Een keer wandelen met GPS met je eigen gezin of zwemmen in de rivier bij de camping?  Of kies voor spektakel van een andere orde. Een bezoek aan een voederplaats voor gieren.

Leuk is ook de bivakovernachting voor de kinderen! Als ouder heb je een avond voor jezelf, je kan heerlijk uitslapen én je kinderen komen vast terug met stoere verhalen.

Deze reis is het leukste voor kinderen vanaf ca. 8 jaar en ouder. Ook gaan er vaak tieners mee. Prettig is dat je op de website van SNP, de aanbieder van deze reis, kan zien hoe de leeftijdsopbouw van de groep is.

Zin in deze canyoningvakantie met je gezin? Dan zet jij deze zomer weer een vinkje op je bucketlist.