Energie-reepjes

Minke Graafland

Categorie

Eten en drinken
Je kent het wel, midden op de dag overvalt je een verschrikkelijke vermoeidheid, je gaat zitten gapen, onderdrukt met moeite de neiging om met je hoofd op je toetsenbord te gaan liggen slapen en krijgt verschrikkelijke zin in suiker. Roze koeken, kanoʼs, koetjesrepen, negerzoenen, tegen alles, maar dan ook alles, zou je nu volmondig ʻJA GRAAG!ʼ roepen. Maar dat komt alleen omdat je deze energie-reepjes nog niet gemaakt hebt. Het is een ietwat verantwoordere manier om je energie-dip te lijf te gaan en bovendien zullen je collegaʼs jaloers toekijken terwijl jij je tanden in zoʼn heerlijk zelfgemaakt reepje zet, want ze zijn effectief, gezond en zonder suiker. En bovendien heel makkelijk te maken.

Ingrediënten:

150 gram maïsmoutstroop of gerstemoutstroop
30 gram kokosolie (extra vierge)
145 gram ingrediënten naar keuze bv.
60 gram sesamzaad (ongepeld)
35 gram lijnzaad
25 gram fijne havervlokken
10 gram quinoavlokken
10 gram geraspte kokos
10 gram grof gehakte amandelen
(maar je kunt ook denken aan rozijnen, gedroogde besjes, en allerlei andere zaden en noten)

Bereidingswijze:

Doe de stroop met de kokosolie in een pannetje en breng aan de kook. Roer af en toe. Rooster de droge ingrediënten in een koekenpan. En doe ze in een kom. Meng de stroop zodra deze goed is doorgekookt door de ingrediënten in de kom. Leg een vel bakpapier klaar en druk het mengsel hier op met een lepel, leg daarna een ander vel bakpapier bovenop het mengsel en rol hier voorzichtig overheen met een deegroller tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Ik maakte mijn reepjes een kwart centimeter. Trek het bovenste vel bak papier er af en laat afkoelen. Snijd met een scherp mes of pizzasnijder in grote of kleine plakjes.

sesam energie reepjes

Minke Graafland is de oprichtster van Minke Kookt, biologische catering en schrijft met regelmaat een lekker en eenvoudig recept voor ZOOK.nl. Kijk voor meer recepten ook eens op www.minkekookt.nl 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.