Hup, naar buiten!

Debbie Spelt

Categorie

Kado, Kado voor jongen, Kado voor meisje, Kids, Schoolspullen
Gelukkig! De lente is weer in volle gang en de zomer komt er aan. We laten nu definitief de koude en korte dagen achter ons en gaan..weer naar buiten! Toch? Eerst moeten we de kinderen nog even los zien te weken van hun schermpjes. Misschien dat dit binnen jouw gezin geen issue is maar velen kampen er mee. Hoe kan ik er toch voor zorgen dat de kinderen weer lekker gaan spelen, en het liefste buiten want dat is super gezond.

Tip 1. Allereerst: Geef het goede voorbeeld, wat oh oh....veel ouders hebben net zo'n groot probleem met beeldschermen als de kinderen. Hoe vaak check jij je telefoon? Leg hem weg en ga spelen! Juist...lekker samen met de kinderen. In de tuin, op de camping, in het park, aan het strand. Daag ze uit met een leuk buitenspel, waarom niet? Bewegen in de buitenlucht is goed voor iedereen hoor! 

Hieronder wat tips voor leuke buitenspellen die je samen met de kinderen kunt doen:
www.trendyspeelgoed.nl/Kubb-Original-rubberhout.html

Dit, ondertussen al best bekende spel uit Zweden is superleuk voor jong en oud! Er wordt zelfs een jaarlijks WK en NK voor gehouden, zo fanatiek wordt je om zo snel mogelijk als eerste de koning te mogen omgooien! 

Wat ook erg leuk is, is het spel Stick online
www.trendyspeelgoed.nl/Stick-On-Line-buitenspel.html

De sticks zijn voorzien van cijfers en je moet de sticks zo goed mogelijk op de lijn gooien. Het cijfer wat het lint raakt is je score. Scoor dus zo snel zo hoog mogelijk en win. 

Wat ook super hip is, is KanJam. Dit is een frisbee spel waarbij je moet proberen jouw frisbee in of tegen de can te gooien. Klinkt eenvoudig maar is nog niet zo gemakkelijk! Wel gaaf is dat deze set er ook in de variant is met verlichting, zo kun je het spel ook in het donker spelen en dat ziet er echt supergaaf uit! 

www.trendyspeelgoed.nl/KanJam-Illuminate-Frisbee-spel.html

inspiratie buitenspelen kinderen

Wil je toch dat de kinderen eventjes zichzelf vermaken? Zodat je bijvoorbeeld zelf eens aan dat boek toekomt dat al heel lang in de kast ligt, of omdat je aan je zomerse kleurtje wilt werken. Dan spreek je eerst eventjes duidelijk met de kinderen af hoelang ze achter hun schermpjes mogen natuurlijk. Kinderen hebben baat bij duidelijkheid en eerlijke regels. Een supertip om dit eenvoudig en goed te regelen zijn de MyTimingCards! Spreek iedere week af hoelang ze achter de schermen mogen en laat ze de tijdkaarten kiezen. Met de bijgeleverde timer kunnen ze zelf eenvoudig de tijd bijhouden. Op de andere kant van de kaarten staan ook nog eens leuke speeltips. Superhandig!

www.trendyspeelgoed.nl/My-Timing-Cards.html

Speelgoed waar de kinderen zich buiten heerlijk zelfstandig mee kunnen vermaken gaat verder dan een standaard stepje of voetbal, al is daar natuurlijk niets mis mee! Maar laat ze eens nader kennismaken met de natuur bijvoorbeeld. Met de insectenstad kunnen ze echt uren bezig zijn! 

schermtijd afspraken maken

www.trendyspeelgoed.nl/Insecten-stad.html

Heerlijk zwieren, schommelen, zitten en staan doe je natuurlijk niet met een standaard schommel, nee ze stelen de show met de Swingbag!

www.trendyspeelgoed.nl/Exit-Swingbag-Zwart-Groen.html

Stoer voor de dag komen op het strand? Dat doe je met de ubercoole Handtrux. Maak van je arm een heuse graafarm en maak de mooiste kanalen en bouwwerken in het zand.

www.trendyspeelgoed.nl/Handtrux-graafarm.html

leuk gereedschap jongen om in zand te spelen

Heb je een zwembad in de buurt? Dan is het wel handig om wat leuk waterspeelgoed mee te nemen! Natuurlijk zijn er veel hippe opblaasbare dingen te koop maar die mogen helaas niet altijd mee. Maar een kekke duikset zeker wel. Hier kunnen ze zich ook flink mee vermaken hoor. En het neemt niet zoveel plek in. 

www.trendyspeelgoed.nl/Duikset-Fireworks.html

Ik kijk uit naar een heerlijke zomer en wens iedereen, of je nu op vakantie gaat of niet, een heerlijke tijd toe!

Debbie Spelt is de eigenaresse van TrendySpeelgoed.nl en deelt graag op ZOOK.nl haar ideeën over leuk speelgoed. Meer blogs van Debbie vind je hier: Debbie Spelt

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.