Educatief speelgoed niet leuk? Kom nou!

Debbie Spelt

Categorie

Kado voor jongen, Kado voor meisje
Educatief speelgoed heeft het imago niet leuk te zijn. Dat het er te dik bovenop ligt dat je er van moet leren en dat kinderen daar dus helemaal niet mee willen spelen.

Eerlijk is eerlijk…we hebben wat monsterlijke dingen voorbij zien komen, slecht ontworpen bordspelen die er totaal niet leuk uitzagen, oubollig houten rekenspelletjes, maar die tijd is toch echt voorbij! Tenminste, in de rubriek educatief speelgoed in onze webwinkel TrendySpeelgoed.nl

Feiten! Voorbeelden! Hoor ik je denken…nou daar komen ze hoor, mijn persoonlijke tips voor educatief speelgoed die wellicht nog leuk kunnen dienen ter inspiratie voor de feestdagen:

educatief speelgoed 9 jaar

Laser Maze

Doolhofspel met echte laserstralen! Kies eerst een opdracht en plaats de speelstukken zoals aangegeven! Voeg de extra stukken toe zodat de straal het doel zal raken. Druk op de schakelaar en als het doel oplicht…..heb je gewonnen!
Hier ben je wel eventjes mee bezig hoor want eer je alle 60 opdrachtkaarten hebt voltooid ben je een echte laser maze game expert! Laser Maze van Thinkfun, cool spel voor iedereen vanaf 8 jaar. Lijkt dit je net juist leuk voor een jonger kind? Geen nood! We hebben ook een iets eenvoudigere uitvoering: Laser Maze jr.

 

De Cijferspelmat
Een leuk actief spel doen, en ondertussen je sommen oefenen? Dat kan met de Cijferspelmat! De Cijferspelmat is een groot hondertal veld waarop kinderen met handen en voeten sommen kunnen maken. Zo krijgen ze spelenderwijs meer inzicht in hoe getallen zich tot elkaar verhouden. De spelmogelijkheden zijn legio. Hierdoor kunnen kinderen vanaf 5 jaar al aan de slag met de Cijferspelmat. Erg leuk voor thuis, maar ook ideaal voor op school. Inzetbaar van groep 3 tot en met 8. Spelen met de Cijferspelmat is leuk. Of je nu vijf minuten over hebt of een half uur wilt vullen. Je kunt ook alleen met de Cijferspelmat spelen, dan verzin je zelf de sommen of je gebruikt je rekenboek! Voor een stapsgewijze begeleiding hebben we opdrachtkaarten ontwikkeld die je samen met een handleiding GRATIS kunt downloaden via www.cijferspelmat.nl

cijfermat speelgoed leren rekenenspel leren rekenen cijfers

De Letterspeelmat
Dit geniale educatieve speelgoed combineert bewegen en leren op een speelse manier. Laat kinderen in de kleuterleeftijd al kennismaken met letters door bijvoorbeeld het alfabet te stappen of hun eigen naam te stappen. Als ze, in groep 3 bezig gaan met woordjes is het leuk de afbeeldingen op de rand te gaan gebruiken. De kinderen kunnen dan met handen en voeten bijvoorbeeld een woord maken. Lukt dat zonder te vallen dan mag dat kind weer een nieuw woord uitkiezen dat een ander met handen en voeten maakt. Je kunt het moeilijker maken door de spelregels te veranderen, de woordjes in het engels te doen, kortom legio echte speelmogelijkheden waarbij kinderen op een actieve manier met taal bezig zijn. Supergaaf: de letterspeelmat

educatief speelgoed trendy

Straws & Connectors
Dit is zo gaaf. Maak van buigzame maar stevige kunststof rietjes hele kunstwerken! Supereenvoudig maar zo leuk om te doen en te zien. De rietjes zijn veel sterker en steviger dan normale rietjes en worden geleverd in de kleuren rood, blauw, geel oranje en groen. Het werkt dus heel eenvoudig. De connectoren bestaan uit een plugje met 6 uitsteeksels die exact passen in de rietjes. Op deze manier kun je zes verschillende rechte hoeken maken. Omdat de rietjes wel buigzaam zijn kun je dus wel ook bochten maken in je bouwwerk, waardoor hete luchtballon en raket (bijgeleverde voorbeelden voor bouwwerken) ook echt goed lijken. Na het bouwen is het bouwwerk wel zo stevig dat je het kunt oppakken en verplaatsen, maar je kunt er dus niet op gaan hangen of leunen. Gebruik je fantasie, knip eventueel rietjes door midden om nog andere vormen te maken. Straws & Connectors

leuk educatief speelgoed kidsleuk educatief speelgoed 6 jaar

Leer Positief denken en doen!
Veel kinderen worden tegenwoordig overprikkelt, uiten zich moeilijk, vinden het lastig om over gevoelens te praten…en wat is dan fijner om toch spelenderwijs meer inzicht te krijgen en te werken aan een positief zelfbeeld. Want lekker in je vel zitten wil toch iedereen?

Daarvoor zijn superleuke kaartspellen op de markt gebracht! De meest recente is:

Okidootjes: Sterke gedachten die je kunnen helpen je veerkracht te vergroten en stevig in je schoenen te staan. Trek ’n Okidootje van de dag….of speel ’n spel.

Lekker in je vel spel: Blij, boos, bang, verdrietig, trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. De 55 doordachte en mooi geïllustreerde kaarten helpen om: Je emotionele intelligentie (EQ) te vergroten, inzicht te krijgen in gevoelens en emoties, van jezelf en anderen, je emotionele woordenschat uit te breiden, positief te leren denken! Ik zeg wat ik voel..jij ook? 

spel emoties kindleuk spel coaching kind

Nou, ik kan nog wel even doorgaan maar handiger is het om gewoon onze webwinkel te bezoeken voor nog meer inspiratie op het vlak van educatief speelgoed. Wil je meer blogs van Debbie van Trendy Speelgoed lezen, kijk dan hier: Debbie Spelt  

Wil je meer blogs van Debbie van Trendy Speelgoed lezen, kijk dan hier: Debbie Spelt

 

 

Reacties (1)

Karin, http://w...
Er zijn tegenwoordig ontzettend veel leuke manieren om te spelen én te leren. We moeten dit met zijn allen, zowel docent als ouders alleen maar aanmoedigen. Blijft bijna een jaar na dato nog een goed artikel, sta ik als winkelier helemaal achter!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.