Lekker op vakantie, maar de reis duurt zo lang?

Debbie Spelt

Categorie

Vakantie, Frankrijk, Italië, Kids
Echt waar, het klinkt TE herkenbaar denk ik. Maar toen wij vorig jaar met de auto op vakantie gingen naar Frankrijk, vroeg mijn jongste VOOR de Belgische grens al “Mam...zijn we er al bijna”? Ah nee he! Dan duurt de reis wel erg lang en inderdaad, op het einde van de reis had ik een stijve en zere rug van het telkens maar omgedraaid in de autostoel zitten om het spul op de achterbank te entertainen.

Stom gewoon want ik heb natuurlijk een heel magazijn vol met leuk speelgoed liggen. Daar moet toch iets leuks tussen zitten om de kids bezig te houden? Want tja, helaas gaat bij ons de IPad ook mee en het DVD schermpje, maar ik wil gewoon niet dat ze 10 uur lang gaan zitten staren naar zo’n scherm. Thuis niet, op vakantie niet, en onderweg dus ook niet.

Herkenbaar? Bekijk dan onderstaande product tips en ideeën voor een aangename reis. Of je nu met de auto of vliegtuig gaat, het gaat een stuk sneller en gemakkelijker. Echt waar!

Als eerste een leuke doe tip: Natuurlijk moet je stoppen onderweg, voor een plasje, koffie en tankbeurt. Zorg dat je het nummer Energie van Kinderen voor Kinderen bij je heeft en doe gewoon even flink gek met z’n allen. Zet die radio hard en springen maar. Dat zorgde in ons geval voor heel wat verbaasde en zelfs geïrriteerde blikken van andere reizigers maar uiteindelijk hebben we verschrikkelijk gelachen en gingen we een stuk fitter en vrolijker de auto weer in. Maar als remedie tegen zeurende kinderen op de achterbank heb ik ook nog de volgende speeltjes en spelletjes!

Travel Bingo en Route!
Heel retro eigenlijk maar werkt nog steeds heel leuk! Voor en achterkant zijn voorzien van verschillende te zoeken objecten dus genoeg variatie!

spelletjes voor onderweg bingo

Bertikals Original Doolhof cilinder
Puzzel doolhof rol. Breng het balletje naar de andere kant van de rol, het liefst zo snel mogelijk. Zo kun je ook wedstrijdjes tegen elkaar spelen! 

Tangram Spel
Maak de figuren na, steeds een beetje moeilijker! Compact en licht in gewicht!

Inkleurbare afwasbaar placemat
Dol op kleuren? Leg deze op schoot en kleuren maar. Kan met potloden en krijtjes. Daarna gewoon afwassen en steeds weer opnieuw gebruiken!

spelletjes voor in de auto

Stretchy smiley poppetje
Het is maar een hebbedingetje maar oh wat vinden ze het leuk! Ze blijven er mee spelen! Als je een iets mooiere, grotere, design variant wilt die kinderen ook kunnen plakken op de ramen dan moet je eens naar Oogi kijken. Dit zijn stretchy poppetjes met zuignappen op het hoofd, voeten en handen. Zo kun je Oogi allemaal poses laten aannemen. Alleen of samen! Op instagram is er een hele Oogi hit. Maak toffe fotos met Oogi op de meest aparte plaatsen ter wereld. Let maar eens op,die worden direct beloont met een hartje!

Oogi
Wat trouwens ook goed werkt (mijn moeder vind het omkoperij, maar goed, ik vind het een prima oplossing die het al jaren goed doet) is wat kleine hebbedingetjes in je tas stoppen. Het liefst als cadeautje ingepakt! Iedere 100 km krijgen ze dan bijvoorbeeld weer iets nieuws. Tenminste, als ze die zonder zeuren zijn doorgekomen!

speelgoed voor onderweg

Nou, als je dus op vakantie gaat deze zomer, dan wens ik je een hele fijne tijd! Geniet van de tijd en van elkaar!

Debbie Spelt is al 12 jaar de eigenaresse van TrendySpeelgoed.nl en deelt graag op ZOOK.nl haar ideeën over leuk speelgoed. Meer blogs van Debbie vind je hier: Debbie Spelt

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.