Casa aan de Algarve

Wat een juweeltje is deze Portugese Casa. Eén blik op de foto’s is genoeg om te weten… hier wil ik heen!

Enfin, eerst even de facts. Deze sfeervolle Casa voor zes personen ligt centraal in de Algarve. Vlakbij het stuwmeer “Barragem do Arade. Zo komt dit vakantiehuis aan zijn naam, Casa da Barragem

Het vakantiehuis is prachtig gerenoveerd, met gebruik van duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke materialen.
Er is veel hout in de renovatie van het huis gebruikt. Het grootste deel hiervan komt uit de Algarve en is behandeld met natuurvriendelijke middelen.

Er is een sfeervolle open keuken met een woonkamer met openslaande deuren naar het terras, waar een houtkachel voor warmte en gezelligheid zorgt in het voor- en najaar. In het natuurlijke zwembad zwem je zonder dat je aan chemicaliën wordt blootgesteld.

Verder zijn er twee slaapkamers en een vide waar ook nog eens plek voor twee is. Net als de slaapkamers zijn ook de badkamer luxe en met natuurlijke materialen ingericht. Mmm..jammer dat het weer in de Algarve bijna altijd lekker is,  zo graag wil je hier binnen genieten.

Eten doe je hier uit eigen tuin. Sinaasappelen, citroenen of granaatappels of verse groenten haal je uit de moestuin.

Dichtbij is het sfeervolle historische stadje Silves. Een typisch Portugese stadje met  kleine straatjes, cafeetjes en restaurantjes waar je van Portugese specialiteiten kunt proeven. Een half uurtje rijden en je gooit je handdoek neer op de prachtige stranden van de Algarve! Deze Casa is echt een goede uitvalsbasis want ook het natuurgebied Ria Formosa met prachtige wandelroutes en het bijzondere steppenlandschap van de Alentejo zijn een mooi uitstapje.

Ook zo enthousiast over deze Casa aan de Algarve? Kijk hier verder.

Of kijk voor nóg meer vakantiehuizen in Portugal verder op de site van Portucasa.

MEER VAKANTIEHUIZEN PORTUGAL/SPANJE