Italiaans vakantiehuis bij Iseomeer

Bergen, idyllische meren en wijn. Als je op zoek bent naar deze ingrediënten in je vakantie, denk dan eens aan het merengebied in Noord-Italië.

Midden in de Franciacorta, de Italiaanse champagnestreek en op 10 kilometer van het Iseomeer ligt deze prachtig gerestaureerde Borgo Franciacorta. De 21 appartementen liggen verspreid over het terrein. Je kunt kiezen uit 2-4 persoons appartementen en 4-6 persoonsappartementen. Allemaal sfeervol en verzorgd ingericht.

Op het terrein van de Borgo zelf worden meer dan 10 verschillende wijnsoorten geproduceerd, o.a. volgens de "méthode champenoise". De wekelijkse rondleiding door de wijnkelder is dan ook wel een must. 

Bij een ‘drankje’ hoort natuurlijk ook een ‘hapje’. Het restaurant bij de Borgo laat je de lokale specialiteiten proeven met uiteraard de wijn van het huis daarbij. Heerlijk..... je hoeft immers niet meer in de auto naar ‘huis’.

Heb je kleintjes, dan vermaken zij zich op het grote grasveld met speeltoestellen of in het kinderzwembadje. Voor de oudere kinderen, en voor jezelf niet te vergeten, is er een groot zwembad met ligstoelen.

Zwem je liever in natuurwater? Het Iseomeer vind je op slechts 10 kilometer afstand.  Maak hier een boottochtje naar Monte Isola, het enorme eiland midden in het meer. Of huur zelf een bootje en bekijk de prachtige bergen vanaf het water. Geen plek vanwaar het Iseomeer zo fotogeniek is als hier! 

Het Iseomeer is trouwens één van de plekken in Italië die nog niet zo bekend is. Een stuk minder druk bijvoorbeeld dan het Comomeer. Rond het Iseomeer is het landschap heuvelachtig en groen met talloze wijngaarden. Voor mooie stadjes, blijf je langs de oevers van het meer. Sarnico, Lovere en Castro: middeleeuwse sferen, smalle straatjes, romantische kerkjes en lekker eten. Een bestemming die je dus eigenlijk liever geheim houdt!

Bekijk hier alle details van dit Italiaanse vakantiehuis bij het Iseomeer

Of kijk bij dit vakantiehuis met een waanzinnig uitzicht op het Iseomeer, Appartement in Riva di Solto

MEER VAKANTIEHUIZEN ITALIE