Unieke glazen lampen

We zijn altijd op zoek naar unieke lampen en kunnen er heel gelukkig van worden als we weer bijzondere exemplaren hebben gevonden.

We werden getipt op de handgemaakte glazen lampen van Lichtbeurs, waar je unieke lampen kunt kopen die gemaakt zijn van van oud laboratoriumglaswerk. Het glas is meestal antiek, mondgeblazen en handgemaakt waardoor er bijna geen enkel stuk hetzelfde is. Elke lamp heeft een eigen geschiedenis en een unieke uitstraling.

Bij het ontwerpen van de lampen wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Zo zijn de snoeren van katoen of linnen, de fittingen van metaal of hout en wordt er veel gebruik gemaakt van kurk.

Je vindt op Lichtbeurs.nl een prachtig assortiment van hangende en staande lampen maar ook luxe snoeren, fittingen en andere verlichtingsonderdelen. En ben je toch aan het rondkijken, bekijk dan ook de voorbeelden van de projecten op maat die in overleg zijn samengesteld. Zoals de prachtig ontworpen industriële lamp met 15 peertjes in het trappenhuis in Bussum.