Wat heb je nodig voor hockeyles?

Kado Tips

Categorie

Schoolspullen
Gaat je zoon of dochter binnenkort voor het eerst naar hockeyles? Lees dan dit blog, inclusief een handige boodschappenlijst. Ben je zelf niet zo bekend met hockey hieronder volgens allereest een aantal praktische tips.

Een hockey bal en een hockey stick zijn hard. Gelukkig slaan jonge kinderen nog niet zo hard dus de mogelijke gevaren zijn te overzien. Maar jonge kinderen laten nog wel eens hun stick vaak wel onverwachts de lucht in gaan.  Daarom is het belangrijk om bescherming te dragen. Bescherming voor je schenen en voor de tanden. 

Heel fijn voor kinderen zijn scheenbeschermers die een band hebben onder de voet. En die met klittenband zijn te verstellen. 

Een bitje kun je op maat laten maken bij de tandarts maar wil je eerst ontdekken of hockey past bij jouw kind dan kun je in het begin ook goed uit de voeten met een standaard bitje die je vervolgens 'op maat' maakt door het bitje te laten weken in heet water. Vervolgens bijt je kind met zijn/haar gebit.  Het bitje vormt zich dan grotendeels naar het gebit.  

Om daadwerkelijk te hockeyen heb je een hockey stick nodig. Voor beginners raden wij de houten sticks aan. Deze moet tot 2 vingers onder de navel van je kind komen. Meet dit vanaf de grond en je hebt de stick-lengte paraat. Mocht je kind hockey helemaal fantastisch vinden dan kun je op langere termijn een hockey stick van kunststof aanschaffen. Deze gaat namelijk langer mee.  

Voor beter grip op het veld en voor de veiligheid van je kind is het belangrijk om speciale hockeyschoenen te dragen. Deze schoenen hebben noppen op de zool. 

Boodschappenlijst Hockeyspullen

  1. Hockey stick
  2. Scheenbeschermers
  3. Bitje
  4. Lange sokken
  5. Hockeyschoenen (schoenen met noppen)
  6. Outfit; joggingbroek/ korte broek en een t-shirt

Handige webshops.

De aanschafprijs van je boodschappelijst kan behoorlijk oplopen. Wij hebben handige adresjes voor jou geselecteerd. 

1.HockeyDirect (gespecialiseerde website) 

2. Sporthuis

Veel plezier bij het kijken naar de eerste hockeyles.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.