Slapen in een kasteel aan zee

Vanuit dit middeleeuwse kasteel loop je zo naar het Zeeuwse strand. Wat een bijzondere locatie!

Kasteel Westhove bij Domburg in Zeeland is een 13-eeuwse kasteel, compleet met torens en een slotgracht. Hier doe je nu eens geen rondleiding met een gids, maar logeer je in je eigen kasteelkamer.  Met de zee vlakbij, is dit dan ook een topbestemming voor kinderen.

In het kasteel zit een hostel, onderdeel van de Stayokay keten. In een ver verleden beter bekend als jeugdherberg. Geen zorgen, je hoeft niet meer mee te helpen met de afwas.  En je kunt er tegenwoordig ook een privékamer boeken!

Alle Stayokayhostels hebben een moderne, basic inrichting. In het restaurant wordt het ontbijtbuffet geserveerd en kun je een lunchpakket voor overdag meekrijgen. Handig als je bijvoorbeeld gebruik maakt van de fietsverhuur bij het kasteel. In het zonnetje op het terras van het kasteelcafé heb je een fantastisch uitzicht op het duinlandschap om je heen.

De kamers zijn in het kasteel zelf of in één van de twee koetshuizen. Je overnacht in een stapelbed en hebt de keuze uit een twee-, vier-, zes- of meerpersoonskamer, allemaal met eigen sanitair. Ben je met je gezin? Huur dan een familiekamer, die je dus niet hoeft te delen. Bij aankomst in het hostel ontvang je een lakenpakket waarmee je zelf je bed opmaakt. Handdoeken neem je zelf mee.  

Tip! Loop even langs de ‘huiskamer’ van de lokale boswachter in deze hostel. Hier kun je al je vragen stellen over dieren en planten in de omgeving.

Lees meer over slapen in dit kasteel aan zee.

Interesse in andere hostels vlakbij zee? Er is ook hostel in Noordwijk, Egmond en op Texel.

MEER WEEKENDJE WEG