Zeilfietsen aan zee

Als je op een sportieve manier het prachtige duin- en polderlandschap bij Schoorl wilt ontdekken!

Zeilfietsen doe je, kort door de bocht gezegd, op een ligfiets met daarop een klein surfzeiltje. Je fietst/zeilt over de openbare weg of fietspaden. Moet je tegen de wind in, dan fiets je een stukje.  Eenmaal de wind in de zeilen, stop je met trappen en vlieg je vooruit!

Ik vond het zelf super leuk op te doen. Makkelijk ook. Een korte uitleg van één van De Jongens uit Schoorl, zoals het evenementenbureau heet die dit organiseert, was genoeg. De fietsen zijn bovendien makkelijk te besturen en trappen is niet zwaar. Met één hand stuur je, in de andere hand heb je de schoot (lijn). Na een paar oefenrondjes ga je zelfstandig op pad. Zonder gids dus maar met GPS en een kaart. Een leuke sportieve invulling voor een familieuitje of vrijgezellenfeestje of als je op stap wilt met collega’s. Maar je kunt er ook met zijn tweeën op uit.

Zeilfietsen moet je overigens niet verwarren met blokarten. Blokarten doe je langs de vloedlijn. Een blokart is een driewieler met een mast en een zeil. Het zeil is een stuk groter dan deze bij het zeilfietsen.

Behalve zeilfietsen organiseren De Jongens uit Schoorl ook beachgolf en discgolf, een combinatie van frisbeeën en golfen. Of kies voor een middagje Expeditie Robinson of een tikje stoerder voor golfsurfles.

Combineer je activiteit vooral met een hapje en drankje bij het strandpaviljoen Struin. Met uitzicht over zee en duinen en, heel bijzonder voor Nederland, een lagune!

Wil je ook overnachten in dit prachtige stukje Nederland? Aan de rand van duinen vind je de Sea Lodges Egmond. Sfeervolle, luxe safaritenten voor de ultieme glamping ervaring.