Skihelm, een must

Onmisbaar in je ski of snowboard uitrusting is een skihelm. Iedereen valt wel eens of je nu beginner of ervaren skiër bent.

Ook op skihelm gebied valt er veel te kiezen. We helpen je graag in het keuzeproces met deze tips:

Pasvorm
Om goed zijn werk te doen, moet de ski helm je hoofd perfect omsluiten en goed blijven zitten. Om je maat vast te stellen, meet je met meetlint de omtrek van je hoofd, net boven je je wenkbrauwen. Check vervolgens nog eens goed als je met je hoofd heen en weer schudt. De skihelm mag dan niet bewegen.

Test ook of je skibril goed in je skihelm past, zodat er geen tochtgat ontstaat. Maar let op: de bril mag de helm niet naar boven duwen!

Ventilatie
Een skihelm houdt je hoofd lekker warm. Maar bij veel inspanning ga je natuurlijk ook zweten. Let daarom bij de aanschaf van een skihelm op de aanwezigheid van een ventilatiesysteem of ventilatiegaatjes.

Comfort & Veiligheid
Skihelmen zijn voorzien van de nieuwste technologische snufjes.  Om ze licht te maken én je tegelijk een maximale bescherming en bewegingsvrijheid te bieden.  Je ziet 2 soorten wintersporthelmen:
-Klassieke helmen, die gemaakt zijn uit 2 lagen: een harde buitenschaal die je beschermt tegen scherpe objecten, en een binnenvoering die de schokken absorbeert.
-In Mold-helmen, waarbij de binnen- en buitenschaal één geheel vormen. Het resultaat van deze technologie is een extreem sterke helm met een laag gewicht.

De laatste trend op de piste is de skihelm met het vizier. Geen losse skibril meer nodig met deze vizierhelm. Ook ideaal voor brildragers, want je bril kun je ophouden! Het vizier geeft een prachtig breed panoramisch zicht en het vizier zal door voldoende ventilatieruimte achter het vizier niet beslaan.

Zie je een mooi exemplaar op deze pagina? Kijk dan verder bij Topsnowshop.

Met keuze uit meer dan 200 trendy skihelmen, skibrillen en meer