Sneeuwkettingen

Veilig de berg op naar je wintersportbestemming. Maar ook zijn sneeuwkettingen vrijwel overal verplicht!

Bij hevige sneeuwval zijn sneeuwkettingen vaak de enige manier om veilig je bestemming te bereiken. Winterbanden zijn dan echt niet voldoende. De sneeuwketting gebruik je met een lage snelheid, maximaal 50 km per uur, en voor een kort stukje rijden. 

Sneeuwkettingen verplicht
In veel wintersportgebieden ben je verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken zodra het gesneeuwd heeft. Doe je dit niet en je veroorzaakt een ongeluk in een gebied waar kettingen verplicht zijn, dan keert de verzekering niet uit. Je herkent de wegen waar sneeuw­kettingen ver­plicht zijn aan een verkeersbord, met een afbeelding van een wiel met sneeuwketting. D
e regels voor het gebruik van sneeuwkettingen verschillen per land. Kijk hier voor de regels in jouw wintersportland.

Tips voor je vertrek naar de wintersport
- Niet nodig denk je. Maar oefen toch maar even voor vertrek met het omleggen van de sneeuwkettingen. Straks in de sneeuw, misschien wel in het donker en in de kou, heb je hier veel plezier van! Helemaal makkelijk is dit fimpje waar Tom of Tim (?) Coronel het even voordoet.
- In het donker? Dan is een zaklamp ook wel handig.
- Neem dunne handschoenen mee die vies mogen worden. Om ijsklompjes te voorkomen. Of zonde van je mooie skihandschoenen.
- Leg je sneeuwkettingen bovenop je bagage. Zo voorkom je dat je alle koffers uit je zorgvuldig ingepakte achterbak moet halen. 

Sneeuwkettingen in alle soorten en maten
Bij sneeuwkettingen.com heb je de juiste sneeuwkettingen zo gevonden met de sneeuwkettingzoeker. Vul de breedte, hoogte/breedte verhouding, inchmaat in en met een druk op de knop verschijnen alle passende sneeuwkettingen. Gedurende de hele winter zijn alle maten en merken op voorraad.
Bestel je ze online dan heb je ze binnen 1 à 2 dagen in huis!