Dekbedden

Woon Tips

Categorie

Wonen, Kinderkamer, Woonaccessoires
Slapen met een dekbed is belangrijker dan de meeste mensen denken. Wanneer je in slaap valt raakt je lichaam in ruststand. Dit houdt niet alleen in dat de ademhaling vertraagd, maar ook dat het lichaam afkoel. Om niet wakker te worden van de kou is een dekbed dus heel belangrijk. Daarnaast verliest een mens tussen de halve liter en twee liter vocht per nacht. Dit vocht kan niet alleen afgevoerd en geabsorbeerd worden door een pyjama, het matras en kussens waar mensen op slapen. Ook het dekbed speelt hier in een belangrijke rol. Wanneer je een goed dekbed hebt, wordt het vocht goed gereguleerd en zal je niet klam aanvoelen bij het ontwaken.

Dekbedden.nl heeft een breed aanbod aan dekbedden. De dekbedden zijn online verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. De verschillende vullingen van de soorten dekbedden hebben elk hun eigen kwaliteiten. 

Zo is wol een mooi natuurlijk product en heeft het een groot absorptievermogen dankzij de natuurlijke vezels. Wol absorbeert warmte, maar 'ademt' het tegelijkertijd weer uit. Een donzen dekbed voelt weer heel anders aan. Dons is een heel zacht en fijn materiaal, wat heel licht aanvoelt. Hierdoor vallen donzen dekbedden prettig over het lichaam heen en houden ze het lichaam ondertussen goed warm. Synthetische dekbedden zijn gevuld met een synthetisch materiaal. Dit zijn vaak vezelvlokken of bolletjes. Een voordeel hiervan is dat synthetische dekbedden vaak bijna zo zacht als dons aanvoelen, maar nog lichter zijn. Daarnaast kunnen synthetische dekbedden gewassen worden, dus gaan deze dekbedden lang mee.

dekbed online kopen4 seizoenen dekbed online bestellen

Dekbedden.nl beschikt ook over dekbedden met speciale vullingen. Een van deze bijzondere dekbedvullingen is bamboe. Dit is een licht en luchtig materiaal wat vooral zeer geschikt is voor zomerdekbedden. In de meestegevallen is het bij bamboedekbedden ook zo dat ze wasbaar zijn en daardoor heerlijk fris en schoon blijven. Een ander voorbeeld zijn dekbedden met een wildzijde vulling. Dit is zeer fijn materiaal en voelt zijdezacht aan. Wildzijde is een natuurproduct en daardoor erg milieuvriendelijk. Als laatste heeft Dekbedden.nl ook nog katoenen dekbedden. Dit materiaal is zeer ademend waardoor de lucht goed geventileerd wordt.  

Naast een breed aanbod en kennis van dekbedden heeft Dekbedden.nl ook andere slaapgerelateerde artikelen. Dekbedden.nl heeft namelijk ook dekbedovertrekken, hoeslakens, hoofdkussens en overige bedlinnen. Kortom, op deze website kun je terecht voor allerlei slaapartikelen en voor advies als je hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuze.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.